avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna seara, in cazul in care la o societate, care are ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna seara, in cazul in care la o societate, care are peste 2.500 ...

Buna seara,
in cazul in care la o societate, care are peste 2.500 de angajati si lucreaza in schimburi, nu se aplica cu corectitudine instructajul pe linie de S.S.M. si P.S.I. - in conformitate cu legislatia in vigoare - Lg. 319/2006 actualizata, art. 96 si Ord. 712/2005 art. 26 cu cele 4 alineate, care stipuleaza ca intervalele dintre instructaje nu pot fi mai mari de 6 luni la personalul in functie de executie, in speta, crupier, exista o posibilitate de a actiona in judecata? Doar personalul tehnico administrativ poate fi instruit o data pe an.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorineldobre , utilizator 12:04, 20 Martie 2024
Puteti sesiza ITM, respectiv IJSU, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Nu cred sa vi se admita o cerere de actiune in instanta in conditiile in care nu s-a produs un eveniment soldat cu victime si/ sau pagube materiale, iar prin PV de cercetare s-a stabilit drept cauza de producere eveniment - lipsa instruirii in domeniul ssm si/ sau psi-su.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Popa Gheorghe a scris:
Nu cred sa vi se admita o cerere de actiune in instanta in conditiile in care nu s-a produs un eveniment soldat cu victime si/ sau pagube materiale,

Nu lipsa unui prejudiciu este motivul pentru care o astfel de actiune ar fi respinsa. Prejudiciul e necesar doar intr-o actiune in raspundere delictuala post accident. O astfel de actiune prin care angajatii ar solicita ca angajatorul sa fie obligat sa respecte dispoziiile legale privitoare la instructajul privind securitate in munca si cel privitor la normele PSI ar fi de principiu admisibila DACA nu ar exista ALTE institutii de stat abilitate si mai ales obligate sa controleze respectarea acestor norme. Avand in minte cele de mai sus e usor de observat ca instanta de judecata nu se poate substitui celor doua institutii pe care legiuitorul le-a abilitat sa faca acest control si ca daca functionarii ITM sau ISU nu-si fac treaba solutia nu e chemarea lor sau a institutiei in judecata ci sesizarea parchetului.
Pentr SSM sesizati ITM . Vedeti daca scriptic nu sunt in regula adica fisele semnate la zi chiar fara instructaj . Pentru SU e mai complicat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am intrat in acest forum pentru a pune o intrebare. ... GheorgheFlorinAvram GheorgheFlorinAvram S.S.M. Buna seara, Am intrat in acest forum pentru a pune o intrebare. Dar, spre surprinderea mea, a mai adresat aceeasi intrebare un domn, Paul Mindroiu. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cadrul tehnic psi poate efectua instruirea introductiv-generala, ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, la locul de munca si periodica daca este reglementat printro decizie interna?Are ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii + medicina muncii tiroid tiroid Buna ziua, Am infiintat un punct de lucru intr-o cladire de birouri cu 4 etaje si 20 biouri de 30-40mp pe etaj. Cladirea are hidranti, extinctoare si ... (vezi toată discuția)