avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna seara, Am intrat in acest forum pentru a pune o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna seara, Am intrat in acest forum pentru a pune o intrebare. ...

S.S.M.
Buna seara,
Am intrat in acest forum pentru a pune o intrebare.
Dar, spre surprinderea mea, a mai adresat aceeasi intrebare un domn, Paul Mindroiu. S-ar putea sa fim chiar colegi de munca....
Bineinteles ca am citit si raspunsul domnului Popa Gheorghe. Si nu am inteles ceva; intai trebuie sa fie un accident de munca, sa fie cineva ranit, sa existe pagube materiale etc. pentru a putea actiona in judecata? Pentru ca, daca mergem la I.T.M. sau la I.J.S.U. se cer toate datele personale..... Crede cineva ca am mai avea loc de munca dupa aceea? Cu tot respectul pentru organele statului si pentru domnul Popa Gheoorghe, stiu cu certitudine ca nu, din proprie experienta! Deci, concluzie: tacerea e ca mierea!
Astept raspunsuri pe aceeasi tema. Inclusiv de la domnul Popa Gheorghe.
Va multumesc!
Buna seara!
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2024
GheorgheFlorinAvram, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:29, 18 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Popa Gheorghe a scris:
Nu cred sa vi se admita o cerere de actiune in instanta in conditiile in care nu s-a produs un eveniment soldat cu victime si/ sau pagube materiale,

Nu lipsa unui prejudiciu este motivul pentru care o astfel de actiune ar fi respinsa. Prejudiciul e necesar doar intr-o actiune in raspundere delictuala post accident. O astfel de actiune prin care angajatii ar solicita ca angajatorul sa fie obligat sa respecte dispoziiile legale privitoare la instructajul privind securitate in munca si cel privitor la normele PSI ar fi de principiu admisibila DACA nu ar exista ALTE institutii de stat abilitate si mai ales obligate sa controleze respectarea acestor norme. Avand in minte cele de mai sus e usor de observat ca instanta de judecata nu se poate substitui celor doua institutii pe care legiuitorul le-a abilitat sa faca acest control si ca daca functionarii ITM sau ISU nu-si fac treaba solutia nu e chemarea lor sau a institutiei in judecata ci sesizarea parchetului.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in cazul in care la o societate, care are peste 2.500 ... PaulMindroiu PaulMindroiu Buna seara, in cazul in care la o societate, care are peste 2.500 de angajati si lucreaza in schimburi, nu se aplica cu corectitudine instructajul pe linie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut un accident la locul de munca in urma caruia ... moraru vasile moraru vasile buna ziua, am avut un accident la locul de munca in urma caruia mi-a fost amputat degetul mare de la mana stanga. angajatorul m-a convins sa nu declar ca a ... (vezi toată discuția)
Accident de munca teodor popic teodor popic Buna ziua, nora mea saptamana trecuta a suferit un accident de munca . Sa explic situatia: ea avand functia de lacatus unde a avut si istructajul la locul de ... (vezi toată discuția)