avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am si eu nevoie de sfatul dvs, as dori sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am si eu nevoie de sfatul dvs, as dori sa cumpar un ...

Buna ziua, am si eu nevoie de sfatul dvs, as dori sa cumpar un apartament in valoare de 50.000€, cam 20.000€ ii am cash de pe la parinti, bunici si ce am mai economisit eu, 30.000€ ii imprumut de la verisorii mei din Strainatate, problema este ca ei ii au cash si mii pot da oricand, intrebarea mea este cum pot face ca sa nu am probleme la banca sau cu Anaful despre provenineta banilor, Mentionez faptul ca verisorii mei nu doresc dobanda de la mine, doar sa le dau bani inapoi cand pot eu, nici contract nu au nevoie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:35, 17 Martie 2024
conform legii romane, orice plata intre persoane fizice si care e mai mare de 10.000 eur se face prin banca. in lei sau valuta, nu conteaza.
toti banii primiti, indiferent de unde, trebuie insotiti de contracte autentice de donatie sau imprumut, dupa caz.
ulterior, in contractul de vanzare al apartamentului, veti declara si justifica provenienta banilor.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice nyusziful nyusziful Buna ziua. Imi puteti raspunde va rog la aceasta intrebare: intre doua persoane fizice se poate face un imprumut cash, fara transefer prin banca? Si daca da, ... (vezi toată discuția)
Aport firma PUFACONT PUFACONT Multumesc mult pentru raspuns. La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat dumitrachectin dumitrachectin Buna ziua. Acum 5 ani parintii mei au trecut apartamentul lor pe numele unei prietene de familie, dar ei au continuat sa stea in el in toti acesti ... (vezi toată discuția)