Buna ziua. Imi puteti raspunde va rog la aceasta intrebare: intre doua persoane fizice se poate face un imprumut cash, fara transefer prin banca? Si daca da, care este plafonulmaxim? Si de asemenea, contractul de imprumut, daca nu e autentificat la notar are vreo valoare? Trebuie sa mai contina sintagma "bun si aprobat pentru..."? Va multumesc mult!
In legatura cu imprumutul cash,pot sa apara probleme legate de spalarea banilor.Apreciez ca,ati putea face un imprumut cash pana la 20.000 euro,aceasta este si suma in legea privind prevenirea spalarii banilor pana la care banca nu trebuie sa ceara provenienta banilor.Desigur ca,un act autentic are forta juridica mai mare, trebuie sa contina formula"bun si aprobat ptr....."
Buna ziua,
Se poate face imprumut cash, insa, pe langa limitele impuse tranzactiilor in numerar efectuate intre firme sau intre firme si persoane fizice, Legea nr. 70/2015 introduce si un plafon pentru operatiunile realizate intre persoane fizice: ''operatiunile de incasari si plati in numerar intre persoanele fizice, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestarii de servicii, precum si cele reprezentand acordarea/restituirea de imprumuturi, se vor efectua in limita unui plafon zilnic de 50.000 lei/tranzactie, se mentioneaza in noile prevederi.''
Contractul poate fi facut si fara notar, sub semnatura privata, are valoare juridica-bine ar fi sa fie trecuti si martori + semnat si de martori. (dar parerea mea este, pentru siguranta, sa fie facut la notar, sa se puna o eventuala ipoteca...pentru garantarea restituirii imprumutului)
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri: este vorba de suma de 45.000 de lei pe care vrem sa o imprumutram. Suntem doua persoane fizice. Imprumutul e in numerar, fara dobanda, termenul de inapoiere e de 8 luni. Asadar il putem face sa inteleg, fara sa raportam la Oficiul pentru prevenirea spalarii banilor? Cu un simplu contract pe care il putem autentifica, sau cu martori pentru inceput de dovada scrisa...am inteles corect? Va multumesc foarte mult!!!