avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de sub mine mi-a intrerupt apa!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de sub mine mi-a intrerupt apa!

Buna ziua ,
Vecinul de sub mine si a pus in timpul renovarii un robinet pe teava mea de apa la el in apartament si de 6 zile mi a inchis apa si a zis ca nu imi da drumul daca nu ii dau 5000 ron ...ce fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 14:46, 18 Aprilie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa cum v-a precizat și un utilizator - ibn - racordul la apartament atât la baie cât și la bucătărie se face direct din coloana din mască....deci nu prea înțeleg cum chiuveta și baia pot fi racordate de la un alt apartament- în speță de sub cel al d- vs. Vedeți dacă nu cumva s-au făcut lucrări ilegale și ați fost decuplat de la coloana principală și legat la apartamentul lui...și presiunea ar trebui să fie mai mică în acest caz. E bine să înștiințați președintele de asociație. Succes în demersurile viitoare.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
draftacristi, utilizator
Incadrarea pe articolul 364 este din vechiul Cod Penal.
Bună ziua! Coloanele trec prin apartamentele de dedesubt și se termină la ultimul etaj. Ele nu apar din mască. In mască este doar racordul propriu la coloană. Probabil vecinul a montat un robinet pe coloana principală, deasupra racordului său și, astfel, el are apă, dar poate opri oricând apa celor de deasupra.
Si eu am inteles ca daca a montat un robinet pe "partea comuna" - total abuziv, inseamna ca toti proprietarii, de la dansul in sus nu au apa, cu expetia faptului ca dvs. sunteti la ultimul nivel.
In fine, gases utile sfaturile de a va adresa as. prop. care, asa cum spune
Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea
condominiilor, În vigoare de la 28 septembrie 2018

CAPITOLUL I
..........................................
SECŢIUNEA 1
Definiţii
Art. 2. - În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au
următoarele semnificaţii:
..............................................
d) asociaţie de proprietari - formă de asociere autonomă şi fără scop lucrativ
a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea,
întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea proprietăţii comune,

menţinerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor şi asumarea
obligaţiilor de către toţi proprietarii;
Va sfatuiesc sa va adresati in scris la Com. ex. al asociatiei, care in mod normal tre' sa va raspunda tot in scris, cu masurile luate.
Daca as. prop. nu poate rezolva "cazul", atunci urmatoarea dvs. miscare este instanta (cu raspunsul as. prop.) si chiar puteti sa-i puneti in vedere acest luru. Apelati la avocat !
Buna ziua,

Puteti trimite o notificare, prin avocat, cu mentiunea ca, in cazul in care nu va permite acces la apa bruta, va veti adresa instantei de judecata, cerand si daune-interese, pentru prejudiciul cauzat.

Partea care pierde litigiul este obligata la plata cheltuielilor ocazionate de respectivul diferend, onorariu de avocat si taxa judiciara de timbru.

Precizati aspectele sus enuntate in scris.

In fata instantei de judecata, puteti uza de calea dreptului comun, inaintand instantei de judecata o actiune civila, avand ca obiect "obligatia de a face".

Pe cale de ordonanta presedintiala, puteti solicita masuri urgente, grabnice, temporare, cu efecte pana la judecarea procesului, in fond.

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Instalatie sanitara bucatarie si baie - toxicitate coriol coriol Buna ziua, Locuiesc la bloc (et. 2 din 10) si de ceva timp, atat la bucatarie cat si la baie, mirosul nu este foarte sesizabil, nu miroase a canalizare, in ... (vezi toată discuția)
Robinet on/off instalat de un vecin pe teava mea de apa Gabriela Radu ani Gabriela Radu ani Buna ziua! Pe teava mea de apa,contorizata separat un vecin a montat ,in mascare,in dreptul ap lui un robinet. A oprit apa si imi cere o suma de bani ca sa o ... (vezi toată discuția)