avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii pensia de gradul III
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

pensia de gradul III

Sunt pensionat gradul III din 2001.Intrebarea mea este urmatoarea:se recalculeaza pensia in functie de salariul obtinut in perioada lucrata,intrucat la incadrarea in munca era foarte mica?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:03, 3 Februarie 2010
La împlinirea vârstei standard sau a vârstei standard reduse conform legii pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă, beneficiarul pensiei de invaliditate poate opta pentru cea mai avantajoasă dintre pensii.

L 19/2002-Art. 59. - (1) La stabilirea pensiei de invaliditate asiguraţilor li se acordă un stagiu potenţial, determinat ca diferenţă între stagiul complet de cotizare şi stagiul de cotizare realizat efectiv până la data încadrării într-un grad de invaliditate.
(2) În cazul asiguraţilor care au realizat cel puţin jumătate din stagiul de cotizare necesar, prevăzut în tabelul nr. 3, stagiul potenţial se determină ca diferenţă între stagiul complet de cotizare şi stagiul de cotizare necesar.
(3) Stagiul potenţial rezultat conform alin. (1) şi (2) nu poate fi mai mare decât stagiul de cotizare pe care asiguratul l-ar fi putut realiza de la data ivirii invalidităţii până la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 3, vârstă la care, în condiţiile prezentei legi, poate solicita o pensie pentru limită de vârstă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea si eu o intrebare:o persoana de sexul feminin cu varsta de 53 de ani si 23 de ani in campul muncii si cu un diagnostic de sindrom vertiginos ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Gerf Gerf Sunt nascut in 1960 si am lucrat din 1979 pana in 1996 (intre timp am efectuat stagiul militar, 1 an si 2 luni). In1996 am avut un accident de munca in urma ... (vezi toată discuția)