avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz mostenire, plata judecata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz mostenire, plata judecata?

Buna ziua.
Mama mea a avut o verisoara care a decedat in 2021. A lasat un testament in favoarea altor rude. Mama nu a fost nicidata interesata de mostenire. Una din mostenitoare i-a cerut sa trimita o negatie, renuntare la mostenire, si recunoastere a testamentului, fara sa puna la dispozitie acest act. Ni s-a parut ca se cere sa semnam cec in alb. Apoi a venit o instiintare de la un notar prin care se spunea ca daca nu se prezinta pierde drepturile succesorale. Ok. Acum a primit o scrisoare de la judecatorie ca este data in judecata sa plateasca taxele de judecata pentru succesiune. Daca nu este interesata de aceasta mostenire, nu este mostenitor, poate fi obligata la plata judecatii? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2024
ac14, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:53, 21 Martie 2024
Ar trebui sa apelați la avocat.
Sunt niște proceduri care trebuie verificate.
Fără a se cunoaște situatia juridică nu va poate ajuta nimeni.
Nu prea are logica juridică ce ziceți.

București 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Lucian27 Lucian27 Parintii verisoare mele au decedat pana in 1988, anterior decesului au divortat. fiica lor a beneficiat de testament autentificat. la data deschiderii ... (vezi toată discuția)
Un decedat a lasat in urma datorii, cea mai apropiata ruda este ... PsiClaudiu PsiClaudiu Un decedat a lasat in urma datorii, cea mai apropiata ruda este un var de gradul 2, i-a facut inmormantarea. Decedatul a lasat in urma o casa si o masina, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala sili sili Buna ziua! Am si eu o problema, si va rog frumos sa ma ajutati. Bunica mea a decedat si avand un singur copil (tatal meu) care a decedat inainte de bunica mea ... (vezi toată discuția)