avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Suntem funcţionari publici în cadrul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Suntem funcţionari publici în cadrul Compartimentului ...

Bună ziua!
Suntem funcţionari publici în cadrul Compartimentului de asistenţă socială-Direcţia de Asistenţă Socială (fără personalitate juridică). Doi dintre noi, avem studii de specialitate şi master în asistenţă socială, iar doi şunt absolvenţi ai Facultăţii de Drept.
Avand în vedere prevederile O. U. G. nr. 19/2024 din 7 martie 2024
privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară, noi, cei din Compartimentul da asistenţă socială, beneficiem de majorare ?
Cum interpretaţi alineatul (6)? ,,Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, prin derogare de la dispoziţiile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază pentru personalul din unităţile şi centrele de asistenţă socială cu sau fără personalitate juridică, altul decât cel prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie a anului 2023 şi se acordă în 2 tranşe egale, începând cu luna martie a anului 2024, respectiv iunie a anului 2024."
Vă mulţumim!


Cel mai recent răspuns: Ionut Neamtu , utilizator 14:29, 27 Martie 2024
Se mentioneaza clar : salariile de bază pentru personalul din unităţile şi centrele de asistenţă socială cu sau fără personalitate juridică ...
Mai concret vă rog, eu înteleg că da, avem dreptul, dar angajatorul spune că nu.
Sa inteleg ca beneficiem sau nu?

Cornel Vasile a scris:

Se mentioneaza clar : salariile de bază pentru personalul din unităţile şi centrele de asistenţă socială cu sau fără personalitate juridică ...

da, in opinia mea.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(6) Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie ... Ionut Neamtu Ionut Neamtu (6) Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, prin derogare de la dispoziţiile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, ... (vezi toată discuția)
Salarizare în sanatate buhum buhum Cconform legii 153/2017,salarizarea medicilor și asistentelor medicale crește cu 25% de la 1 ianuarie...Iar de la 1 martie va ajunge la nivelul salariului ... (vezi toată discuția)