avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua .Am lucrat 28 de ani in grupa a ll de munca. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua .Am lucrat 28 de ani in grupa a ll de munca. Am ieșit ...

Buna ziua .Am lucrat 28 de ani in grupa a ll de munca. Am ieșit la pensie la limita de vârsta.Vă rog sa -mi spuneți cum s-a calculat creșterea pensiei pentru cei 28 de ani și cum se calculează acum după legea actuala. Doamna ministru a muncii susține că nu se va pierde nimic ca punctaj pentru grupe , iar alții spun că cei cu grupe vor pierde prin recalculare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:49, 29 Martie 2024
Bună ziua,
Punctele de stabilitate se acorda și pentru stagiul suplimentar contributiv aferent grupelor de munca asa cum este definit în art. 15 din LG 360 / 2023 ?
Mulțumesc!

Carp Mircea a scris:

Va repet si va repet:
D-voastra nu aveti nicio legatura cu 0,25 puncte/luna/an.
Ati primit o majorare de 25% la punctajul pe acea perioada si cu acela veti ramane.
Nu se va umbla la total puncte acumulate de d-voastra.
Veti ramane cu totalul lor.
Doar se vor adauga punctele de stabilitate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest lucru ,că la pensionarii existenți şi care au lucrat o perioadă in grupe deosebite de muncă nu se modifică la recalcularea din 2024 majorarea de 25% la punctajul pe acea perioadă în ce articol al legii 360 /2023 este prevăzut ?Mulțumesc ,cu respect pentru toate răspunsurile dv. şi înțelegere

Carp Mircea a scris:

Va repet si va repet:
D-voastra nu aveti nicio legatura cu 0,25 puncte/luna/an.
Ati primit o majorare de 25% la punctajul pe acea perioada si cu acela veti ramane.
Nu se va umbla la total puncte acumulate de d-voastra.
Veti ramane cu totalul lor.
Doar se vor adauga punctele de stabilitate.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 360/2023
Art.144
(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare devin pensii în înțelesul prezentei legi și se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință prevăzută la art. 84, cu excepția pensiilor stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001, care se recalculează conform art. 154.
(2) Numărul total de puncte realizate prevăzut la alin. (1) se obține prin însumarea punctajelor anuale realizate cu numărul de puncte de stabilitate acordate în baza art. 85 alin. (3).
-Numarul de puncte aferente majorarii de 25% intra in total puncte realizate mentionate l;a alin.(1) ?
Nu se umbla la total [uncte realizate.
Doar se adauga daca este cazul.
Alt raspuns eu nu va mai dau.

~ final discuție ~