avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie. M-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie. M-am decis sa scot ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o solutie. M-am decis sa scot la vanzare anul trecut un teren extravilan. Am gasit un cumparator, am facut un antecontract de vanzare-cumparare si am lotizat o parte din teren. Dupa ce l-am lotizat, am depus la primarie oferta de vanzare. Toate bune si frumoase pana cand anul asta a trebuit sa ma prezint cu cumparatorul la notar sa renoim acel antecontract fiindca depasisem data si ne-a fost comunicat ca imobilul se afla sub incidenta prevederilor legii 17/2014 sau 17/2014 ceva sub articol 3 de nu ma insel. Mai pe scurt, nu pot sa-l vand. Sa-mi pice fata ca l-am mai si lotizat si am mai dat niste bani degeaba. M-am consultat cu cumparatorul, prin donatie nu vrea si prin legea darii in plata notarul spune ca nu se poate din cauza antecontractului care l-am incheiat anterior cu cumparatorul.
Ar mai fi ceva de facut in cazul asta sau e o cauza pierduta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IONUT_TT , utilizator 19:19, 27 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU bateti din poarta unui notar in poarta altuia. CERETI AVIZUL DE LA MAPN.
Am inteles. Sper sa gasesc o solutie pana la urma. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan arabil denisblj denisblj Buna ziua. Doresc sa vand un teren extravilan arabil in judetul Timis. Cei de la primarie mi-au spus ca nu pot face acest lucru pentru ca terenul poate fii ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren sub incidenta art.3 din legea 17/2014 eu10 eu10 Buna ziua! As vrea sa stiu ce probleme as avea in procesul de vanzare a unui imobil, care se afla sub incidenta art.3 din Legea 17/2014. Ma impiedica in vreun ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vânzare teren agricol Iulian B Iulian B Bună ziua. În anul 2018 am făcut o promisiune de vânzare cumpărare pt 1 ha teren agricol, eu cumparator si o rudă vânzător, am achitat suma integral ... (vezi toată discuția)