avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale buna ziua, Avem urmatoare situatie, simplificata ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

buna ziua, Avem urmatoare situatie, simplificata grosier: Persoana ...

buna ziua,

Avem urmatoare situatie, simplificata grosier:

Persoana juridica SRL pe nume A, are asociati pe societatea B (srl) 50%, persoana fizica x 25% si persoana fizica y 25%; x este administrator.
Societatea A are activitate 3 ani si rezultatul financiar este pozitiv. Societatea este in functiune si acum dar cu activitate extrem de redusa.

Persoana fizica X impreuna cu Y infiinteaza o alta societate C (50%-50%) unde este administrator Y. Activitatea profitabila a societatii A este mutata pe societatea C.
Societatea C are aceeasi activitate cu societatea A, dar alt cod CAEN.

Asociatul firmei A, societatea care detine 50% din partile sociale, este pagubit deoarece peste 90% din activitate a fost mutata pe firma noua, C.

Ce poate face societatea B pentru a isi apara interesele?

Multumesc

Alte discuții în legătură

O persoana poate administra mai multe societati detinute de aceleasi asociati? ancageorgescu ancageorgescu Se infiinteaza 12 srl-uri. Asociati in cele 12 sunt sc\"x\"srl cu 5% si sc\"y\" srl cu 95%. Prin statutul celor 12 srl-uri au numit acelasi administrator ( sa ... (vezi toată discuția)
Intreprinderi legate, intreprinderi partenere calutzi calutzi Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari, interpretand Ordonanta nr. 27 din 26/01/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorului si a asociatului sandubdg sandubdg Buna ziua , Va solicit un punct de vedere pe urmatoarea speta. Un SRL X intra in insolventa la cererea unui creditor, ca urmare a neplatii serviciilor de ... (vezi toată discuția)