avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Luare in spațiu de către tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Luare in spațiu de către tutore

Bună ziua,
va comunic o speță și va rog dacă aveți timp sa îmi răspundeți.
Locuiesc împreună cu soția mea intr-un apartament care aparține unchiului soției.
Unchiul soției este bolnav psihic și este decăzut din drepturi și institutionalizat, tatăl soției mele este tutorele lui. (unchiul este internat intr-un centru de îngrijire de peste 15 ani)
Doresc ca eu și soția sa ne schimbam domiciliul din cartea de identitate și vreau sa știu dacă tutorele poate să ne ia în spațiu în apartamentul în care locuim.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:33, 29 Martie 2024
Tutorele în cauză nu este proprietar al imobilului fratelui său, ci este desemnat să-l administreze în interesul celui pus sub ocrotire.
Ca exemplu, ar fi în interesul proprietarului aflat în nevoie să-i fie închiriat imobilul (cu acordul instanței), iar banii din chirie să-l satisfacă nevoile celui pus sub ocrotire.

Nu cred că Evidența Populației o să admită ca tatăl dvs în calitete de tutore să vă ia în spțiul unei proprietăți care nu este în proprietatea lui, ci trebuie doar să-l administreze în interesul proprietarului de drept care este pus sub ocrotire.

Darea de seamă anuală a tutorelui:

Tutorele este dator să prezinte anual instanței o dare de seamă despre modul cum s-a îngrijit de ocrotit, precum și despre administrarea bunurilor acestuia.

Aceasta dare de seamă se prezintă instanței în termen de 30 de zile de la sfârșitul anului calendaristic.

Instanța de tutelă va verifica socotelile tutorelui privitoare la veniturile ocrotitului și la cheltuielile făcute cu întreținerea acestuia și cu administrarea bunurilor sale și dacă sunt corect întocmite și corespund realității, va da descărcare tutorelui.
*****************************************
P.S.
Puteți totuși să vă încercați norocul, făcând un drum până la evidența populației.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt tutore al tatalui meu ,avand tutela speciala ... albu marinica albu marinica Buna ziua! Sunt tutore al tatalui meu ,avand tutela speciala pe o perioada de 5ani In Hotărârea pe care am legalizat-o scrie ca trebuie sa prezint o dare ... (vezi toată discuția)
Tutore Problematic Problematic Cum si unde pot cere informatii/documente referitoare la modul cum se folosesc platile efectuate catre tutore, am dreptul sa le cer ? Am nevoie sa dovedesc ca ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune fond - tutela (persoana cu handicap) Alecksya Alecksya Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii legat de citatia primita privind descarcarea de gestiune pentru Fond - tutela. Fragment ... (vezi toată discuția)