avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara!Am și eu o întrebare.. Mama este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara!Am și eu o întrebare.. Mama este pensionara pe ...

Bună seara!Am și eu o întrebare.. Mama este pensionara pe drept 1800ron..Dacă moare tata ,poate avea și +pensie de urmaș,tata având pensia mai mare 2600ron si cat este procentul din pensia de urmas...Au 35 de ani împreună..mama sigur nuuu se va recăsători..Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:07, 29 Martie 2024
Nu poate cumula cele doua pensii ..daca pensia de urmas este mai mare decat cea de limita de varsta , atunci poate opta pentru aceasta.

Cuantumul pensiei de urmaş se stabileşte procentual din punctajul mediu anual realizat de susţinător, aferent pensiei pentru limită de vârstă aflată în plată sau la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, susţinătorul decedat sau, după caz, din punctajul mediu anual aferent pensiei de invaliditate gradul I, în funcţie de numărul urmaşilor îndreptăţiţi, astfel:
a. 50% - pentru un singur urmaş;
b. 75% - pentru 2 urmaşi;
c. 100% - pentru 3 sau mai mulţi urmaşi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie mariana genoiu mariana genoiu buna Tata a murit acum 2 luni.Avea o pensie de 1100, mama are pensia de 550 si nu se prea ajunge .Intrebarea mea este:exista posibilitatea ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare Pepiofi Pepiofi Stimate Doam, (Doamna)-daca nu este problema, mai am o intrebare. Tatal meu a decedat de o luna . Mama are dreptul de pensie de urmas , dupa 51 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Ana Nichita Ana Nichita Buna dimineata! Puteti, va rog, sa-mi spuneti ce valoare are pensia de urmas? Stiu ca era 525 lei, dar voiam sa stiu daca a mai crescut pentru ca asa auzisem. ... (vezi toată discuția)