avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventii civile de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventii civile de prestari servicii

In ce conditii o persoana juridica (S.R.L.) poate incheia o conventie civila de prestari servicii cu o persoana fizica neautorizata?
Stiu ca Legea nr. 133/1999 cu privire la contractele de prestari servicii nu se mai aplica de la intrarea in vigoare a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.Am inteles ca in prezent singura reglementare ar fi dreptul comun - Codul civil insa nu stiu daca o conventie incheiata in temeiul acestui act normativ este considerat valabil de catre Inspectoratul Teritorial de Munca in conditiile in care prestatorul nu este persoana fizica autorizata.
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 13:10, 4 Octombrie 2010
Conventia incheiata in baza codului civil nu se inregistreaza la ITM. Ea trebuie sa aiba un obiect determinat cu un termen de finalizare iar impozitul se retine la sursa.
Stiu ca nu se inregistreaza la ITM, dar in cazul unei inspectii realizata de ITM daca gaseste o persoana fizica neautorizata ca presteaza un serviciu in baza unei conventii civile nu considera ca societatea desfasoara munca "la negru" chiar daca serviciul prestat este pe o durata determinata?
persoana respectiva nu este angajata in alta parte cu carte de munca?
In cazurile in care activitatea prestata de persona fizica nu are caracter continuu, de profesie obisnuita, ci doar ocazional, accidental, nu veti putea fi acuzat ca aveti angajati "la negru"
Multumesc pentru informatii.

Alte discuții în legătură

O persoana fizica presteaza servicii pe conventii civile roman22 roman22 O persoana fizica presteaza servicii de salarizare intr-o singura luna, fara a fi angajat. Se poate incheia o conventie civila intre institiea beneficiara si ... (vezi toată discuția)
Conventiile civile mirceaungureanu mirceaungureanu Conventiile civile mai sunt valabile,atat timp cat se platesc contributiile aferente ? (vezi toată discuția)
Contract de prestari civile mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Vreau sa inchei un contract de prestari civile cu o anumita persoana in vederea ... (vezi toată discuția)