avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventii civile de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventii civile de prestari servicii

In ce conditii o persoana juridica (S.R.L.) poate incheia o conventie civila de prestari servicii cu o persoana fizica neautorizata?
Stiu ca Legea nr. 133/1999 cu privire la contractele de prestari servicii nu se mai aplica de la intrarea in vigoare a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.Am inteles ca in prezent singura reglementare ar fi dreptul comun - Codul civil insa nu stiu daca o conventie incheiata in temeiul acestui act normativ este considerat valabil de catre Inspectoratul Teritorial de Munca in conditiile in care prestatorul nu este persoana fizica autorizata.
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 13:10, 4 Octombrie 2010
iar daca persoana respectiva a avut ca functie conducator auto, iar recent este pensionat ( limita de varsta) este ai atunci valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana fizica presteaza servicii pe conventii civile roman22 roman22 O persoana fizica presteaza servicii de salarizare intr-o singura luna, fara a fi angajat. Se poate incheia o conventie civila intre institiea beneficiara si ... (vezi toată discuția)
Conventiile civile mirceaungureanu mirceaungureanu Conventiile civile mai sunt valabile,atat timp cat se platesc contributiile aferente ? (vezi toată discuția)
Contract de prestari civile mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Vreau sa inchei un contract de prestari civile cu o anumita persoana in vederea ... (vezi toată discuția)