avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot deveni proprietar pe un teren ,pasune de 1900 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot deveni proprietar pe un teren ,pasune de 1900 m2 care ...

Cum pot deveni proprietar pe un teren ,pasune de 1900 m2 care a fost al strabunicului meu si il folosesc de 20 de ani .La primarie apare proprietar strabunicul meu si sotia lui.care sunt decedati de peste 30 ani !
Ma intereseaza daca pot deveni proprietar doar dovedind ca am folosit terenul .Care este durata minima .
Nu as vrea sa fie implicati in proces nici un neam ,surori veri etc ..
Unii sunt plecati din tara altii din localitate.
Exista posibilitatea sa obtii dreptul de proprietate doar prin simplul fapt ca am folosit terenul o perioada lunga de timp ,si sunt stranepotul proprietarului decedat .


Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 10:30, 29 Martie 2024
Puteți deveni proprietar de drept, prin dezbatere succesorală judiciară, pe cota parte care v-ar reveni. E complicat și durează. Altă variantă ar fi să încercați o acțiune în uzucapiune în instanță, dar și aici vor fi probleme, în sensul în care pot să aibă pretenții asupra terenului și alți moștenitori, care vor afla de intenția dvs. Bine ar fi să consultați un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după strabunic, care sunt mostenitorii? Aurel0299 Aurel0299 Buna ziua! Locuiesc împreună cu părinții mei într-o casă bătrânească, părinții mei nu au acte pe casa / teren. Nici părinții tatălui(bunicii mei) ... (vezi toată discuția)
Procedura didu_didu didu_didu Care este procedura in instanta pentru a imparti un teren mai multor persoane apeland la uzucapiune, teren obtinut prin mostenire de catre bunicul meu? ... (vezi toată discuția)
Actiune de uzucapiune pufulete1988 pufulete1988 Buna ziua, va prezint urmatoarea problema : casa in care locuiesc a apartinut strabunicului meu si a sotiei sale, in urma morti a celor doi sa dezbatut o ... (vezi toată discuția)