avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara , am o întrebare am fost oprit în trafic ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara , am o întrebare am fost oprit în trafic acum ceva ...

Buna seara , am o întrebare am fost oprit în trafic acum ceva timp si am fost testat cu aparatul droag test , am ieșit pozitiv la T1B THC dupa ceva timp au sosit analizele, la Sânge negativ
Urina pozitiv
Dar am fost depistat cu metamfetamină!!!

Pot face ceva ?
Eu aveam permisul de 3 săptămâni luat!!!

Va rog frumos , ma interesează or ce raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
Alexalex3121., utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 20:31, 4 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Metamfetamina nu ramane in sange decat vreo 12 ore, de aceea a iesit negativ proba de sange, insa poate fi detectata in urina chiar si dupa 48 de ore de la consum, cred ca maxim vreo 6 zile. Chiar daca, teoretic vorbind, asta arata ca ati luat METH in urma cu cel putin 12 ore dar nu mai mult de 6 zile, nu va exonereaza de raspunderea penala.
Ce urmeaza? Cel mai probabil scenariu in astfel de cazuri este o condamnare cu suspendare, anularea permisului de conducere si veti putea obtine un nou permis dupa 1 an daca dati din nou examenele.
Va sfatuiesc sa discutati cu un avocat pentru ca de la caz la caz pot fi diferente destul de mari fata de probabilitatea aratata mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse la o solutie de clasare. In exercitarea dreptului la aparare in calitate de suspect/inculpat aveti dreptul sa solicitati o expertiza la INML prin care sa se stabilesca daca erati sub influenta substantelor psihoactive la momentul depistarii in raport de probele biologice si examenul clinic.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Aveti sanse la o solutie de clasare.

Da. Mai ales ca nu mai aveati substanta in sange ci doar in urina. In destul de multe cazuri de acest fel se dau solutii de clasare pentru ca infractiunea se savarseste fiind sub influenta unor substanțe psihoactive. Daca ele nu mai erau in sange e putin probabil ca expertiza sa stabileasca altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis recuperat , despagubiri Edwin12 Edwin12 \" Buna ziua , Acum doua saptamani mi a fost retinut permisul fara drept de circulatie , intamplarea a avut loc in Bucuresti , eu fiind din Constanta Eram ... (vezi toată discuția)
Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)