avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reprezentanta spune ca a inlocuit piese, dar probabil ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reprezentanta spune ca a inlocuit piese, dar probabil nu le-a schimbat - Inregistrari audio-video camera de bord

Buna ziua!

Am fost cu mașina în service-ul dealerului auto pentru înlocuirea în garanție a unor lumini de interior. Dupa multe, multe insistente (timp in care receptia voia sa ma convinga ca problema nu se va rezolva prin schimbarea pieselor) m-au chemat, au spus ca au schimbat piesele. Seara cand am verificat, am obsevat ca pe o parte a masinii problema s-a rezolvat, dar pe cealalta parte nu, asa ca am verificat inregistrarile camerei de bord de supraveghere parcare si am auzit dialoguri intre mecanici, personalul de la receptie, (ca ar incerca o data sa nu schimbe piesele clientilor si sa ii spuna ca au fost schimbate etc., ca sa schimbe doar pe o parte etc.) injurii la adresa mea. Din fapt ca problema s-a rezolvat doar pe o parte si din inregistrarile audio-video, deduc faptul ca suspiciunea mea este plauzibil (ca efectiv a fost inlocuita doar o piesa, in locul celor doua piese discutate)

Cum se incadreaza aceasta fapta, aceasta intamplare si care sunt caile potentiale de actiune?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2024
alex__, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


alex__ a scris:


Deci nu pot spune ca am platit XX ron si ca nu am primit serviciul, produsul, dar cred ca din punct de vedere comercial este acelasi lucru.

Bineinteles ca este asa. Garantia este un drept accesoriu dobandit odata cu bunul iar serviceul este platit de cel obligat sa garanteze iar daca e chiar vanzatorul atunci e obligatia lui asumata la vanzare. Chiar daca nu aveti de recuperat bani puteti face plangere la protectia consumatorului si in cadrul intelegerii cu cei de la service le puteti cere despagubiri pentru timpul pierdut aiurea. Ei le pot recupera pe cale disciplinara de la muncitorii inregistrati care e limpede ca nu si-au facut treaba.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori de câte ori am avut vreo problemă la serviciul auto am rezolvat-o la conducerea acestuia. Odată am avut nemulțumiri la revizia anuală, legat de schimbarea uleiului. și am trimis o reclamație, prin email, conducerii. Managerul mi-a răspuns imediat, m-a contactat la telefon, și-a cerut scuze, și mi-a propus ca viitorul schimb de ulei să fie din partea casei. Așa procedează un service serios, fiindcă un client se câștigă greu și se pierde ușor. Iar conducerea nici într-un caz nu aprobă matrapazlâcurile mecanicilor.
Așa că eu aș zice "să nu tragem cu tunul în vrăbii", să începem cu reclamație la conducerea service-ului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-as da o alta idee: reclamatie direct la importator - firma din Romania. Trebuie sa stiti ca multe asa-zise reprezentante sunt de fapt dealeri - au preluat in franchiza marca respectiva. Dealerii castiga di servisare, consumabile scumpe si revizii facute OBLIGATORIU la ei ca sa nu se piarda garantia.
Trimiteti un mail direct la "firma mama" din Romania (dupa ce le cereti telefonic - la secretariat... - o adresa de mail, si acelasi mail, in CC (carbon copy" la conducerea atelierului care au facut manaria.
In felul acesta vor sti ca se cunoaste problema "mai sus" si nu o vor "ingropa" ei local...
Eu in mai multe ocazii am procedat astfel si deodata s-a rezolvat problema foarte rapid.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sustin opinia dinainte. In reteaua Dacia-Renault de exemplu se lasa cu penalitati financiare catre concesionari daca sunt multe reclamatii nerezolvate (au sistemul Vocea Clientului). Ba chiar se poate ajunge la incetarea contractului. Pana la urma este vorba de imaginea marcii, nimeni nu-si permite asta. Pe de alta parte, s-ar putea sa fie asta procedura de lucru, prima oara repara piesa, abia a doua oara o schimba... Am patit-o, sperau sa scape, mai erau 2 saptamani pana se termina garantia, dar a cedat dupa o saptamana.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2024
DinuX, utilizator
Plangere la politie pt înșelăciune și frauda.
De ce nu postați online dovezile?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumpărat apartamentul acum 3 ani și deja centrala ... Geodi66 Geodi66 Buna ziua, Am cumpărat aparatamentul acum 3 ani și deja centrata termică s-a stricat de 3 ori cu aceeași piesa. Având în vedere ca încă este în ... (vezi toată discuția)
Poate un service auto sa cumpere piese din dezmembrari fara factura? ... Alexandru1337 Alexandru1337 Poate un service auto sa cumpere piese din dezmembrari fara factura? Este legal sa le monteze si ei sa factureze ce pret vor pe acea piesa? (vezi toată discuția)