avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut garantat cu ipoteca, imprumutator ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut garantat cu ipoteca, imprumutator pf straina

Buna
As avea o intrebare:
Un cetatean roman a mostenit un teren, iar pentru plata impozitelor si taxelor a primit un imprumut de la un cetatean strain, pe baza unui contract de imprumut garantat prin ipoteca. Fiind vorba de o garantie acordata unei persoane fizice straine, ipoteca nu se poate inregistra in cartea funciara.
Ce solutie alternativa ii poate acorda cetateanul roman imprumutatorului sau in baza legislatiei romane?
Va multumesc in avans pentru eventualele raspunsuri.
Anca
Cel mai recent răspuns: cristop , utilizator 23:29, 17 Octombrie 2006
Impozitele si taxele sunt atat de mari incat trebuie sa ipotecheze terenul propriu zis? Cu rezerva ca nu am in fata Legea 99/1999 (titlul VI reglementeaza garantia reala mobiliara), ti-as sugera sa propui ca in contractul de imprumut creanta sa fie garantata cu bunuri mobile, corporale sau necorporale (gen autoturisme, actiuni la soc. com. etc), garantie care sa fie inscrisa in Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Credite bancare si conditii de creditare abuzive turbina turbina In 2007 am contractat o linie de credit in valoare de 240.000 lei pentru care am gajat cu propria casa (ipoteca de rang 1). Ulterior am mai facut doua credite ... (vezi toată discuția)
Creanta garantata imi poate spune cineva ce inseamnă in conditiile legii 64/95 o creantă garantata? (vezi toată discuția)