avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... insotitor persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

insotitor persoana cu handicap

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la: daca are dreptul de insotitor personal pentru o persoana cu handicap de gradul 1 .( are membrul inferior drept amputat de la coapsa )
cod boala: S78:E11:I77
gradul de handicap : accentuat
multumesc.
Cel mai recent răspuns: lacatusu nina , utilizator 15:58, 24 Februarie 2010
In principiu, da. Insa aceasta o va stabili Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti.
Au dreptul la asistent personal numai persoanele incadrate la handicap grav. Adresati-va comisiei de evaluare pentru o eventuala revizuire a incadrarii.
Cititi Legea 448/2006 si Ordinul nr. 762/1992/2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap.
am un cumnat de 39 ani care afost diagnosticat cu imbecilitate inca de la nastere si incadrat in gradul 2[ accentuat ]de handicap as vrea sa stiu daca are drept de insotitor intrucat ambii parinti au decedat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte noi solicitate la evaluarea anuala pentru handicap ContSters285059 ContSters285059 Tatal meu are certificat de handicap grad 1 accentuat din 2011. La comisia de evaluare a persoanelor cu handicap care se face anual, anul acesta însă a mai ... (vezi toată discuția)
Vă rog frumos, explicați-mi amănunțit ! andrei  enescu andrei enescu Am același diagnostic , rezecție totală de vezică urinară din 1999, în plus Parkinson stadiul II din 2007, nefrectomie dreapta și tromboembolie ... (vezi toată discuția)
Dreptul la asistenta sociala.drepturile copilului si ale adultului cu handicap.incadrarea in grade de handicap catalin_just catalin_just Acest subiect nu a fost inca abordat pe forum. O importanta categorie sociala din Romania este direct interesata de aceasta tema.Parintii care au copii cu ... (vezi toată discuția)