avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru schimbare destinatie apartament pentru sediu social?

In caz de refuz al din partea Asociatiei de proprietari si/sau al vecinilor pentru a-si da acordul cu privire la schimbarea destinatiei apartamentului in scopul stabilirii unui sediu PFA sau SRL, refuz care este subiectiv( nu sunt din aceeasi gasca cu membri Comitetului executiv, nu ma salut cu vecinul de deasupra pentru motive personale care tin de comportamentul lui ) ce posibilitati am pentru a-i obliga sa-mi dea acest acord in conditiile in care nu voi desfasura activitati care sa puna in pericol siguranta blocului sau a locatarilor.
Multumesc!
in 2004 cind mi-am depus actele pentru sediul social al firmei mi-a fost cerut totusi numai acordul asociatiei, nu insa si al vecinilor direct afectati. din cite-mi amintesc, ulterior a fost cerut si acordul vecinilor direct afectati, dar in romania legile se schimba de pe-o zi pe alta, precum acele ordine referitoare la caldura. asa ca nu ma mai mira nimic in ziua de azi, pentru ca "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul" (din pacate), vorba lui mircea badea :D
Daca reglementarile privind schimbarea destinatiei apartamentelor din spatiu de locuit in sediu social s-au modificat, pai s-au modificat, da, pentru ca traim in Romania si pentru ca sunt printre noi destui "smecheri" facuti cu toptanul economiei de piata, tot din Romania.

Azi isi deschide sediu social, fara acordul vecinilor, cum era in vechile reglementari, si te pomenesti cu el peste cateva luni ca-si transforma sediul social in birou de lucru cu clienti...si apoi, daca nu merge afacerea, tranteste un coafor la etajul nshpe.... iar vecinii, trebuie sa suporte tot deranjul!

Nu va suparati, dar reglementarile noi, cu acordul vecinilor, nu s-au adaugat de "florile marului", ci pentru ca obrazul unor oameni e gros ... iar egoismul si nepasarea fata de ceilalti, ca sa le fie lor-insile bine, a luat la noi forme grotesti.

Sunt destule exemple si pe forum cand vecinii se plang de deranjul acestor sedii de firme, dar si proprietari de sedii care nu inteleg cu ce-i deranjeaza pe vecini ca la ei este trafic de clienti.
Desi nu-mi place personajul, pot sa-l citez si eu, traim in Romania si as adauga, si nesimtirea unora ne ocupa tot timpul si nervii!
.................................
@cazacioc
Daca nu desfasurati activitati de niciun fel si va doriti numai sediu social...si nu razbiti cu vecinii, puteti sa o faceti la alta adresa, a vreunui prieten sau ruda care vrea si poate sa va ajute.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
elga50, moderator
Pe acest forum a mai fost o astfel de discutie si s=a propus si o solutie, era vorba de o actiunea intemeiata pe obligatia de a face, mai ales ca de stabilirea sediului depinde obtinerea unor venituri.
Sa zicem ca vreau sa fiu un PFA pentru consultanta si management, sau sa-mi deschid un cabinet individual de detectiv particular ori PFA in domeniul meteorlogiei
Deci imi trebuie acest acord , imi este solicitat la ORC si sunt sicanat sau blocat ca asa vor "muschi unora". Cum pot fi obligati sa-mi dea acel acord?
Dv. aveti libertatea, cum v-am si sugerat anterior, sa deschideti sediul social oriunde doriti. Nu sunteti obligat de vreo lege sa-l deschideti la adresa de domiciliu.
Il puteti deschide la adresa Dv. (ceea ce in cazul de fata va este refuzat acordul) sau la domiciliul unei alte persoane fizice, care are posibilitatea sa-si transforme locuinta in sediu de firma sau...puteti inchiria un spatiu oriunde doriti Dv.
Iata argumentul pentru care nicio instanta nu va da vecinilor Dv. si nici asociatiei obligatia de a face.
elga50, moderator
In situatia dvs. este necesar mai intai sa va adresati as. prop. cu o adresa prin care sa sa solicitati acel acord, sa detaliati ce vreti sa faceti - de fapt sa le explicati ca acel acord va este necesar la ORC numai pentru stabilirea sediului social al firmei dvs. si daca intr-adevar nu aveti intentia de a schimba destinatia spatiului de locuit - care fie vorba intre noi, nimeni nu va opreste sa faceti acest lucru, luati-va un angajament ca practic nimic nu se va schimba fata de situatia actuala. Ei, as. prop. trebuie sa va raspunda in vre-un fel, daca sunt de acord, este bine, daca nu, trebuie sa-si motiveze f. serios refuzul. Numai in aceste conditii puteti initia o actiune in instanta, asa cum ati mentionat, cu obligatia de a face. Daca si vecinii dvs. refuza sa semneze acordul, numai in justitie puteti rezolva problema. Este opinia mea si va doresc succes!
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru sc Daniel2Fast Daniel2Fast Buna seara, Am o mare nelamurire. Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara ... (vezi toată discuția)
Sediu social într-o garsonieră. ce pot face dacă vecinii nu sunt de acord? liviu anton liviu anton Soacra mea a cumparat o garsoniera si a fost de acord sa imi fac sediu social acolo,dar vecinii nu sunt de acord si nu vor sa vina la notarat cumine sa fie de ... (vezi toată discuția)