avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cat timp de la decesul unuia dintre parinti se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cat timp de la decesul unuia dintre parinti se poate realiza ...

In cat timp de la decesul unuia dintre parinti se poate realiza succesiunea fara taxe majorate? Care ar fi procedura cea mai simpla? Multumesc
Cel mai recent răspuns: annahm11 , utilizator 22:20, 11 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
2 ani
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
annahm11 a scris:
In cat timp de la decesul unuia dintre parinti se poate realiza succesiunea fara taxe majorate? Care ar fi procedura cea mai simpla? Multumesc

Taxele sunt aceleasi insa daca dezbateti succesiunea inainte de 2 ani nu platiti impozit. Mergeti la primarie sa va intocmeasca un inscris desnumit "sesizare privind deschiderea procedurii succesorale" cereti si un certificat de atestare fiscala pentru bunurile defunctului. Cu certificatul de deces si restul de acte mergeti la un notar public iar el o sa va spuna de ce mai aveti nevoie. La termenul stabilit de notar va prezentati cu doi martori si veti primi un certificat de mostenitor.
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii. Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, In cazul in care se procedeaza la deschiderea succesiunii, ce trebuie stiut in momentul in care cel care solicita succesiunea, se prezinta la ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariafarau@yahoo.com mariafarau@yahoo.com Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce acte trebuie si care sunt demersurile pentru succesiune in urma decesului parintilor . (vezi toată discuția)
Formalitati mostenire cocos44 cocos44 Sunt unicul copil al mamei mele care a decedat de curand;mama este proprietara unica a unui apartament. Va rog sa-mi spuneti care sunt formalitatile ... (vezi toată discuția)