avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Doresc sa ma intorc in romania permanent, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Doresc sa ma intorc in romania permanent, iar copilul ...

Buna ziua. Doresc sa ma intorc in romania permanent, iar copilul meu are cetatenia tarii unde s-a nascut, membra UE. Ce trebuie facut pentru a obtine CNP si toate drepturile aferente unui cetatean UE in romania? NU as dorii deocamndata sa transcriu certificatul de nastere si sa aplic aiba pasaport romanesc ( Motivul SCHENGEN, dificultatea de a iesii din tara fara ambii parinti) .Exista vreo diferenta intre a avea cetatenia romana sau nu ? care sunt avantajele/ dezavantajele?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Familie de cetatenii diferite, copilul nascut in marea britanie este ce fel de cetatean.... ? Danube Danube Va rog sa-mi sa-mi clarificati si mie urmatoarea situatie: Mama, cetatean roman. Tatal copilului: cetatean englez. Casatoriti legal in Marea ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nepotica mea,cetatean grec, cu mama romanca,locuieste ... profesoara10 profesoara10 Buna ziua, Nepotica mea,cetatean grec, cu mama romanca,locuieste la mine in Romania, din 2016, cu acordul parintilor. Nepotica este eleva in clasa a IV-a in ... (vezi toată discuția)