avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria a construit un drum peste o bucata de pamant ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria a construit un drum peste o bucata de pamant proprietate privata

Buna ziua,

In primul rand multumesc anticipat pentru ajutor, am cautat pe site-ul dumneavoastra dar nu am gasit un raspuns la situatia in care ma aflu.

In vara lui 2023 primaria a construit un drum peste proprietatea pe care o detin cu acte in regula. Proiectul cu constructia drumului a fost facuta (din cate am inteles de la proiectant) conform unor acte primite de la primarie care se cheama ridicarea topografica, Am discutat si cu constructorul si el spune ca drumul a fost facut conform proiectului, din verificari si masuratori topografice conform extrasului de carte funciara a proprietatii mele si a drumului reiese ca drumul nu trebuia construit pe proprietatea mea, in concluzie a fost construit cu scopul sa uneasca doua drumuri peste proprietatea mea dar fara instiintare, fara notificare sau alte discutii.
Sunt in discutii cu primarul de 5 luni de zile pentru a incerca pe cale amiabila sa rezolv problema si sa scoata drumul de pe proprietatea noastra dar fara succes.

Intre timp am primit autorizatie de imprejmuire cu gard si primarul a spus sa-mi fac gardul peste bucata de drum construita pe proprietatea mea pentru ca el nu mai scoate drumul construit deja. Astazi trec masini pe drum (bucata de pamant proprietate privata) si daca stric drumul si imprejmuiesc bucata mea de pamant cele doua drumuri nu se mai unesc intre ele si nu mai pot trece masinile.

Noi nu ne dorim drumul pe pamantul nostru, o parte din intrebari ar fi:
- Este legal sa stric drumul si sa pun stalpi in mijlocul drumului pentru a imprejmui terenul?
- Sau trebuie sa fac o notificare/instiintare catre primarie inainte, trebuie sa accepte primaria ?
- Sau trebuie sa dau primaria in judecata pentru a clarifica situatia si dupa ce se clarifica pot sa-mi imprejmuiesc?
- Care este calea legala si sigura, sa fortez primaria sa scoata drumul, de unde trebuie sa incep si ce acte am nevoie de la primarie, cereri, etc ? Am gasit Hotararea de Consiliu local pe baza caruia primaria a hotarat sa depuna actele la CNI pentru fonduri, a primit fondurile si o sa termine lucrarea vara asta.

Cu respect!Teo
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2024
teosimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Gardul al cui este? Narcisa_ Narcisa_ In urma cu cativa ani, am cumparat o locuinta la tara. Locuinta avea casa, anexe, pomi fructiferi, gard, gradina. Langa locuinta mea, se afla o alta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă scriu în numele mamei mele care are o problemă ... TecarMariaDomnica TecarMariaDomnica Bună ziua. Vă scriu în numele mamei mele care are o problemă cu un vecin. Mama are un teren, la 3 case de casa ei. Pe acel teren e mormântul tatălui ... (vezi toată discuția)
Din drum in proprietate privata? mykedany mykedany Stimate doamne / Stimati domni, Ma confrunt cu o problema la casa de la tara. In fapt, conform proiectului de constructie a casei (1991) ma invecinez cu un ... (vezi toată discuția)