Detin un teren extravilan si doresc sa intemeiez o mica gradina si livada de pomi fructiferi. Adiacent doresc construirea unei anexe (ale exploatatei agricole in extravilan). Am depus documentatia pentru certificatul de urbanism, si am primit raspuns nefavorabil, motivat de lipsa dovezii existentei exploatatie agricole. Am cerut informatii legat de ce trebuie sa contina aceasta, insa nu mi s-a mai raspuns. Din cate m-am documentat, nu am vazut sa fie necesar asa ceva, fiind vorba de o exploatatie pentru uz propriu.
Practic am facut cerere si acum astept sa-mi dea refuzul oficial.
Dar deja verbal mi s-a spus ca nu o sa-mi dea ok la scoaterea din circuitul agricol pt. ca cica terenul este faneata.
Mersi
Vreți să construiți pe o fâneață? Acolo nu aveți pentru ce construi. Dacă vreți anexă agricolă trebuie să desfășurați pe terenul adiacent activități care să justifice construcția
Eu vreau sa lucrez terenul deocamdată... am de defrisat o gramada de spini... etc.
De fiecare data trebuie sa-mi duc acolo uneltele si să le ascund prin tufisuri sa nu le fure.
Iar dacă ne scapă pe careva, trebuie sa ne întoarcem acasă :-(
Ce vreau eu este sa fac o casuta cu un depozit, o bucătărie si o baie.
Se poate pe teren tip faneata ? ...daca nu se poate, exista o procedura sa-l transform in altceva ca sa se poata ?
dvs doriti sa construiti un imobil cu destinatie locuinta. asa se traduce oficial "casuta cu baie si bucatarie". astfel de constructii sunt permise doar in intravilan.
solutia realista e sa cumparati un mic teren in intravilan la marginea satului vecin si in acest fel rezolvati problema.
Nu absolut... doresc o casuta de max 50 m2. Am facut deja si proiectul.
Locuința pe care o sa o fac pe acel teren (cand va intra in intravilan) este mult mai mare.
Cum am scris mai sus, actual doresc o casuta unde sa-mi las uneltele si sa-mi tin una alta cand ma duc pe teren.
Menținerea unui teren de mai bine de 70 ari nu ii chiar o gluma.
Un tovarăș zice sa-mi iau vreo 10 oi, și să mă duc pe linia asta prin APIA, si apoi sa iau un CU pe baza asta...
Dar nu tare as vrea sa ma complic cu animale deocamdata.
Alții zic sa transform din "extravilan faneata" in "extravilan arabil"... dar cica nu se poate.
Alta soluție este sa cer PUZ printr-un arhitect... dar aici trebuiesc vreo 15 mii de eu si 2 ani de zile de așteptare.
Ultima ar fi sa aștept un eventual PUG, și cică acel teren este destinat sa intre in intravilanul orașului.
Problema este ca in Baia Mare nu se mai face PUG din 1998, și de atunci sunt numai promisiuni.
Oug 34/2013
rmirela16
Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)