avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua, Am iesit la pensie in anul 2004 gr 1 zona ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua, Am iesit la pensie in anul 2004 gr 1 zona miniera (limita ...

buna ziua,
Am iesit la pensie in anul 2004 gr 1 zona miniera(limita de vararsta 20 ani). Am cerut recalcularea pensiei catre casa judeteana de pensii iar drept raspuns mi s-a cerut sa aduc de la compania unde am lucrat toate sporurile ( noapte, periculoziteate, vechime etc..), si legea pe baza careia s-au acordat acele sporuri deoarece nu au fost adaugate la pensie . Mentionez ca la dosar au avut adeverita cu sporuri doar ca nu au avut legea pe baza careia a trebuit sa se calculeze.
Intrebarea mea este daca voi primi bani retroactiv pe cei 20 de ani de nedreptate.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:46, 22 Aprilie 2024
Nu veti primi nimic retroactiv. Eventual, daca vor fi luate in considerare adeverintele, veti intra in drepturi doar incepand cu data cand ati depus actele la CJPP.
chiar daca la dosar aveau sporurile aferente ? ,dar nu aveau legea pe baza caruia trebuia sa se calculeze...
trebuia sa anunte ca nu e ceva in regula la calcularea pensiei ...
Sporurile nepermanente pe care le aveti la dosar pot intra in plata doar incepand cu 01/09/2024.
In alte conditii aveti nevoie de hotarare judecatoreasca definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La multi ani ! ref.recalculare pensii cu 1 septembrie 2024, data ... ddena ddena La Multi Ani ! Ref.recalculare pensii cu 1 Septembrie 2024, Data de 1.09.2024, ce înseamnă, cu aceasta dată intra in plata pensiile noi recalculate?sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pe data de 13 august 2024 implinesc varsta de 63 de ... ianculescu_g ianculescu_g Buna ziua. Pe data de 13 august 2024 implinesc varsta de 63 de ani. Locuiesc in Ploiesti de peste 30 de ani (zona cu risc de poluare). Am o vechime in munca de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul ... uca2015 uca2015 Buna ziua Cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul punctajelor lunare pentru perioadele de pana in 01 aprilie 2001? respectiv pentru perioada ... (vezi toată discuția)