avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru suprapus.Buna dimineata!In sept 1999 am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru suprapus.Buna dimineata!In sept 1999 am cumparat un teren si am facut ...

Buna dimineata!In sept 1999 am cumparat un teren si am facut cadastru,carte funciara ,intabulsre,tot ce trebuia in acel moment.In 2021 ,primaria a facut cadastru general si mi-au eliminat o parte din teren suprapunandu-se cadastre mai noi peste al meu iar alte doua oarti,desi am avut martori care au aratat hotarele terenului si au confirmat ca noi suntem proprietari,au trecut comuna pe cadastru.Cu alte cuvinte,virtyal,pe noi ne-au eliminat din spatiu.Am fost plecati din tara si putem dovedi,iar acum furma platita de primarie refuza sa ma ajute.Am platit alt cadastrist autoruzat,am masurat terenul,iar mai departe nu stiu cui sa ma mai adresez.Mentionez ca O N C P I ,m-a trimis la primarie,primaria inapoi la oncpi si tot asa.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat.Alta intrebare este ce se intampla daca trec 3 ani de la data cand au facut cadastrul pt ca pe un cadastru al vecinului am vazut data 29 aprilie 2021 si deci luna aceasta sunt 3 ani.Multumesc mult pt un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 10:11, 24 Aprilie 2024
Unu. Legea nr. 7/1996 oferă un mijloc procedural de corecție a unor astfel de situatii, prevăzând, la art. 34 alin. (3) și (4), că la nivelul oficiilor teritoriale se constituie comisii formate din personal de specialitate, abilitate să procedeze, la cererea persoanei interesate sau din oficiu, la îndreptarea erorilor săvârșite cu ocazia recepțiilor cadastrale și a înscrierilor în cartea funciară, prin efectuarea în acest scop de verificări în teren. Ulterior efectuării acestor verificări, comisia astfel abilitată încheie un proces-verbal care stă la baza actualizării mențiunilor din partea I a cărții funciare, ce au făcut obiectul verificărilor. In urma verificarii se intocmeste o incheiere care poate fi atacata de oricare parte in conditiile art. 31 alin 2 din aceeasi lege. Este o procedura mai putin costisitoare, mai scurta si mai putin probabil sa va rezolve problema.
Doi. O actiune in revendicare, granituire si rectificarea cartii funciare in care sa invocati nulitatea actelor care au stat la baza intabularii primariei si reintoarcerea la situatia de carte funciara anterioara. Procedura mai lunga, mai scumpa si mai probabil sa rezolve situatia.
Trei. Imediat ce ati declansat procedura doi trebuie sa inscrieti litigiul in cartea funciara.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta cadastru! am facut cadastrul unui teren + casa ... danutza33 danutza33 Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam ... (vezi toată discuția)
Suprapunere parcele trenuri Alex_Rat Alex_Rat Suprapunere parcele trenuri, Buna ziua, Tatal meu are o parcela de teren extravilan intabulata in 2002 cu numar cadastral si carte funciara cu schema ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren intravilan Gabriel hb Gabriel hb Moștenesc un teren cu casa pe care nu îl pot înscrie în cartea funciară.In acte am 400 mp iar în realitate sunt 490 mp.de teren.Inscrierea în cartea ... (vezi toată discuția)