avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua .daca fata are 14 ani ,pot face singura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua .daca fata are 14 ani ,pot face singura buletinul ...

Bună ziua .daca fata are 14 ani ,pot face singura buletinul ? E pe numele tatalui ...mentionez ..nu am fost cununati... .multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:14, 25 Aprilie 2024
Nu are nici o relevanță că n-ați fost cununați, ambii părinți aveți drepturi egale.

Dar buletinul DA, dumneavoastră doar însoțiți fata la Evidența Populației cu contractul de casă, și o luați în spațiu.
Nu este obligatoriu să fie prezent și tatăl minorei.
Dacă nu aveți o hotărâre judecatoreasca prin care sa se precizeze ca domiciliul fetei este la dvs atunci, la politie/Evidenta Populației, o sa va ceara o declarație din partea tatălui din care sa rezulte ca este de acord ca minora sa fie luata în spațiu de dvs și sa aibă acolo domiciliul. În practica, asa se cere aproape peste tot.
Mergeți din timp sa va interesați de actele necesare ca să știți ce aveți de făcut: îl găsiți pe tata și obțineți acea declaratie sau solicitati pe calea instantei de judecata suplinirea acordului sau în vederea întocmirii cărții de identitate pentru copil.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
[ link extern ]
Cum șpunea colega mai sus, fie declaratia tatalui, fie hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)
Stabilire in strainatate a copilului minor adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in ... (vezi toată discuția)
Tutore sau procura Mickey 1998 Mickey 1998 Buna ziua ! Ma numesc Eugen , am 24 de ani si am o relatie cu o fata de 16 ani . Cum a-si putea obtine tutela pentru a putea avea grija de ea sau chiar ... (vezi toată discuția)