avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Apartamentul in care m-am mutat de curand ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Apartamentul in care m-am mutat de curand are o debara ...

Buna ziua!
Apartamentul in care m-am mutat de curand are o debara (aceasta nu este trecuta in actul de proprietate) care vine ca o prelungire a baii, fiind situata pe etaj cu spatiul in care administratorul blocului isi desfasoara activitatea. Accesul la debara cat si la spatiul respectiv este printr-o usa cu lacat. Vechii proprietari ai apartamentului si administratorul blocului erau singurii care aveau cheile la acea usa, primii fiind cei care utilizau exclusiv debaraua intrucat, fiind o prelungire a baii, utilizarea de catre alti proprietari din bloc a spatiului respectiv ar fi putut ingradi dreptul acestora la intimitate.
De curand administratorul blocului a schimbat lacatul de la usa astfel ca eu nu mai am acces la debara. Pana sa o faca, am pus cateva lucruri personale in acea debara. Avand in vedere ca administratorul a schimbat lacatul fara sa ma instiinteze si mi-a ingradit accesul la bunurile personale depozitate in debara, a incalcat acesta legea?
De asemenea, avand in vedere prevederile Legii 196/2018 care stipuleaza la Art. 38, (1) ca spatiile comune se pot folosi fara a aduce atingere drepturilor celorlalti proprietari, debaraua respectiva fiind in imediata vecinatate a baii (legata de baie), ar putea asta constitui ingradirea/violarea dreptului la intimitate?
Mentionez ca ceilalti proprietari din bloc nu aveau pana acum acces la debara, fiind folosita doar de vechii proprietari ai apartamentului.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
Niqu, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 11:40, 28 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba despre o parte comună ( care este obiectul unui drept de coproprietate forțată al tuturor proprietarilor ) pentru a fi în deplină legalitate nu se poate pune în discuție decât închirierea acestuia cu respectarea dispozițiilor art. 43 din legea nr. 196/2018.

Niqu a scris:

Buna ziua!
Apartamentul ............................................................
Mentionez ca ceilalti proprietari din bloc nu aveau pana acum acces la debara, fiind folosita doar de vechii proprietari ai apartamentului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o parere! locuiesc intr-un ... TJohn TJohn Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere! Locuiesc intr-un bloc vechi si la subsol sunt improvizate boxe, fara o hotarare a asocietiei sau alte ... (vezi toată discuția)
Boxe subsolul blocului InuIoana InuIoana Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a ... (vezi toată discuția)
Inchidere partiala a unui hol proprietate comuna stilldiana stilldiana Buna ziua, As dori sa cumpar un apartament care are un hol in proprietate comuna cu alte doua persoane. Holul are forma literei U si vanzatorul a inchis ... (vezi toată discuția)