avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere! Locuiesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere! Locuiesc intr-un ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o parere!

Locuiesc intr-un bloc vechi si la subsol sunt improvizate boxe, fara o hotarare a asocietiei sau alte asemenea! Ce se intampla daca pe una din boxe imi pun si eu un lacat peste lacatul vecinului? Se poate, fiind spatii comune? Ms!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:01, 22 Iulie 2021
Boxele nu sunt spatii comune.
Puteti discuta cu dumnealor sa primiti si dvs. o boxa, daca aveti nevoie de una.
Le puteti spune ca o sa faceti plangere la primarie pentru constructii ilegale, daca nu exista acte pentru amenajarea acelor boxe.
Boxa nu este ca are usa si lacat, dar subsolul tehnic al blocului in care sunt facute ilegal boxele este un spatiu comun care nu poate fi utilizat de catre toti proprietarii! Daca un vecin are o usa si un lacat pe un spatiu comun, nu insemana ca este proprietatea lui, dar nici a mea ... nu am voie sa sparg lacatul ca este distrugere, dar nimeni nu ma impidica sa pun si eu unul ca este si spatiul meu???
Atat timp cat dv nu detineti spatiu anexa,a restrictiona accesul intr-un spatiu care nu va apartine i unde exista depozitate bunuri care nu va apartin ,constituie actiune sub incidenta dispozitiilor in vigoare
Dv ignorati spatiile,subsolul tehnic este spatiu parte comuna ,pe cand boxa atat timp cat este asigurata cu sistem de siguranta,are alt regim
Toate spatiile delimitate si ingradite din subsolul tehnic sunt ilegal edificate,astfel incat reprezinta un factor de risc pentru care ISC aplica sanctiuni aspre si obliga la dezafectarea spatiului si readucere la forma anterioara modificarii neautorizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului gelirolu gelirolu Buna ziua. Suntem proprietari de apartament si blocul are statutul de AP. La subsolul blocului unuii din Proprietari au facut boxe. ( numai cei din consiliul ... (vezi toată discuția)
Abuz presedinte asociatie de proprietari MagicPlanet99 MagicPlanet99 Buna ziua , La mine in bloc fiecare si-a construit la subsolul blocului ,boxa dupa propiul plac , dupa ce am intrebat vecinii detinatori de boxe cum au ... (vezi toată discuția)