avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Tatal meu are 84 de ani, detine un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Tatal meu are 84 de ani, detine un apartament pe ...

Buna seara,
Tatal meu are 84 de ani, detine un apartament pe care l a cumparat singur in urma cu 15 ani, in timp ce era vaduv.
In acest moment este influentat de catre concubina sa de 70 de ani, sa vanda apartamentul ca nu are nevoie de el, si sa se bucure de viata. Ei locuiesc impreuna in apartamentul concubinei.
Intrebarea mea este , cum poate fi impiedicat sa faca acest lucru ?
prin vanzare, banii obtinuti vor disparea imediat . Nu vreau sa para ca astept mostenirea, dar nu cred ca vanzarea apartamentului ii va aduce o viata mai buna. El are o pensie foarte mare, pe care nu o cheltuieste de la luna la alta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:29, 30 Aprilie 2024
Nu aveți cum sa îl împiedicați.
Atât timp cât are discernământ și imobilul e proprietatea dânsului, e singurul care hotărăște.
Singura soluție e sa îl influențați sa nu vândă. Poate sa închirieze și sa se bucure de viata cu banii obținuți din chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Enigma mostenirii..:) straclaudiu straclaudiu sotia mea are un bunic vaduv de 30 de ani dar care incepand de la un an dupa moartea sotiei traiese in concubinaj. el ar vrea sa ii lase nepoatei lui ( ... (vezi toată discuția)
Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)
Tatal decedat fara testament. concubina are act de uzufruct viager. mai au mostenitorii vreun drept? Julia1802 Julia1802 Tatal meu a murit acum o luna si nu a lasat testament. Are doi copii adulti care locuiesc in strainatate. Tatal a locuit cu o concubina care l-a inmormintat ... (vezi toată discuția)