avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUFRUCT VIAGER- CUM POATE FI ANULAT?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUFRUCT VIAGER- CUM POATE FI ANULAT?

Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
pisicul negru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:57, 4 Februarie 2010
buna ziua!
da aveti sanse pt a obtine decaderea uzufructuarului pt abuz de folosinta asa cum foarte bine vi s-a spus de catre colega.
problema pe care eu o vad este insa alta legata de insusi contractul incheiat cu partintii dvs.
unui astfel de contract vanzare cumparare cu rezerva unui uzufruct viager i se aplica o prezumtie de donatie...
nu stiu in ce relatii sunteti dvs cu fratii, dar dc nu au dat ar fi indicat pt dvs sa va dea o declaratie din care sa rezulte ca sunt de acord cu instrainarea, prin aceasta declaratie ei practic vor recunoaste ca actul astfel incheiat este o vanzare si nu o donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct Cardamon Cardamon Am cumparat acum 8 ani o casa la tara. Am semnat contractul fara sa inteleg prea bine despre ce e vorba avand totala incredere in cei doi care mi-au vandut cu ... (vezi toată discuția)
Doi uzufructuari - o singura renuntare in favoarea nuzilor proprietari andreea n. andreea n. Buna seara. Intrebarea mea este legata de modul in care se imparte si se desfasoara uzufructul in momentul in care unul din cei doi uzufructuari renunta la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vaslui2233 vaslui2233 Buna ziua, Am cateva intrebari cu privire la un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, fara clauza de intretinere. In 1994 tatal meu mi-a ... (vezi toată discuția)