avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua, Se stie cumva daca va creste contributia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua, Se stie cumva daca va creste contributia de plata ...

Buna Ziua,

Se stie cumva daca va creste contributia de plata pentru cumparare vechime in munca de la 825.00 Ron/luna la 925.00 Ron/luna de la 1 Iulie 2024 cand salariul minim va fi majorat la 3 700.00 Ron?

In mod normal, Da. Contributia a crescut o data cu salariul minim.
E firesc , contributia este de 25% din venitul asigurat , iar acesta ( venitul asigurat ) nu poate fi mai mic decat salariul minim pe economie . Cand creste salariul minim , si acel 25% este mai mare in cifre absolute .
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
CHKa, utilizator
Vechimea in munca nu se poate cumpara prin plata c.a.s.-ului ... este o aberatie folosirea acestei sintagme..nici actul normativ nu prevede asa ceva.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ... cochintu cochintu salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ca este posibil sa va intra o lege in vigoare pentru cumpararea vechimii la pensie in romania.am ... (vezi toată discuția)
Contributii srl fara salariati hurairinastefania hurairinastefania Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la contributiile CAS si CASS pt un SRL nou infiintat fara salariati. Eu voi fi asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)