avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Sunt medic specialist, am un SRL unde sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Sunt medic specialist, am un SRL unde sunt angajata ...

Buna ziua,
Sunt medic specialist, am un SRL unde sunt angajata cu 8 ore cu salariul brut de 3300 si detin si un PF unde incasez venituri ptr serviciile medicale prestate. Am depus ptr 2023 declaratia unica si am achitat integral impozitul, CAS si CASS; am depus si declaratia unica estimata ptr 2025.
Sunt insarcinata in luna a 8 a si as dori sa intru in concediul prenatal.
Cum trebuie sa procedez ptr a fi luate in calcul veniturile atat de la SRL cat si de la PF ptr calcul la concediul prenatal?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 4 Mai 2024
Indemnizatia se plateste separat .

OUG 158/2005
art. 33
(1) Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
....

Pentru PF aveti incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate contract de asigurare pentru concedii medicale și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate

Dreptul la concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate este condiționat de plata unei contribuții pentru asigurarea pentru concedii și indemnizații în cotă de 1%, aplicată asupra venitului lunar înscris în contractul de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale concediu risc prenatal/prenatal si indemnizatie crestere copil andrada_83 andrada_83 Buna ziua! Eu sunt angajata in functia de referent la o institutie publica, institutie ce cumuleaza 2 alte doua subunitati din 2006. In anul 2012 am avut ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)
Neintelegere angajat - angajator - casa de sanatate cm adelayda adelayda Buna ziua. Am o mare rugaminte pentru clarificarea urmatoarei neintelegeri legate de mersul actelor intre angajat, angajator, Casa de Sanatate cu privire la ... (vezi toată discuția)