avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesionarea unei creante in favoarea bancii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesionarea unei creante in favoarea bancii

Este posibil cesionarea unei creante din partea unui consiliu local catre banca.Mai exact eu am o firma de constructii care are de incasat de la primarii,banca unde detin o linie de credit este de acord sa-i cesionez aceasta creanta,dar primaria imi spune ca nu stie cum se va face plata, pentru ca cf.contractului nu au voie sa faca plati decat in trezorerie.Poate sa ma ajute cineva cu vreun raspuns?????????????
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:44, 4 Februarie 2010
buna ziua!
puteti incheia o cesiune de creanta cu banca.
pt a fi opzabila cesiunea nu este nevoie de acordul debitorului, dar este nevoie sa se aducă la cunoştiinţă
- notificarea=deb I se face cunoscut faptul schimbării deb;
-acceptarea=are semnificaţia faptului că a luat cunoştiinţă de schimbarea de creditor, dc e facuta in forma autentica e opozabila tuturor categ de terti, dc e sub forma unui inscris sub semnatura private doar deb cedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatie - cesiune - consimtamantul expres al vanzatorului Andrei CFNET Andrei CFNET Acum ceva timp a fost incheiat un contract de vanzare-cumpărare pe bun viitor (antecontract). Obiectul contractului este vanzarea de catre Vanzator catre ... (vezi toată discuția)
Angajator debitor cedat Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Angajatorul a devenit debitor cedat printr-o notificare de cesiune de creanta! Prin contractul de imprumut, incheiat de o salariata cu o banca, ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)