avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa fac succesiune dupa bunicii mei. Au avut 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa fac succesiune dupa bunicii mei. Au avut 3 copii din ...

Vreau sa fac succesiune dupa bunicii mei.Au avut 3 copii din care unul a murit inaintea bunicilor.Copiii lui mi.ai fqcut acte notqriale de renuntare pt bunicii.Celalat frate a murit si el neavand sotie si copii.Acum la dezbqterea succesiunii noqrul imi zice ca baietii unchiului trebuiau sa faca qcte de renuntare si pt fratele fara sotie si copii.Notqrul care le.a facut actele de renuntare a zis ca mortii( bunicii) nu pot lasa mostenire altui mort ( unchiul fara copii )prin urmare nu intra la mostenire.Care.i varianta corecta .?
Art.954 Cod civil
(1)Moştenirea unei persoane se deschide în momentul decesului acesteia.

Art.957 Cod civil
(1) O persoană poate moşteni dacă există la momentul deschiderii moştenirii. Dispoziţiile art. 36, 53 şi 208 sunt aplicabile.

Era în viața unchiul fără copii, când bunicii au decedat? Da. Deci moștenește.
Pentru ca el nu are copii și soție, partea lui va fi moștenită de fratele în viața și de nepoții de la fratele decedat primul.
Asadar, da, nepoții trebuiau sa dea și declarații de renunțare la moștenirea unchiului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
raluk0207, utilizator
"Celalat frate a murit si el neavand sotie si copii"
Conteaza când a murit, daca a murit înainte sau după bunici.
Daca a murit după, la decesul lui era deja mostenitor al părinților lui, de aia nepoții după celalalt copil, trebuie sa renunțe si la mostenirea după unchiul fara copii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am in derulare o dezbatare succesorala pentru o casa ... Ionel G Ionel G Buna ziua, Am in derulare o dezbatare succesorala pentru o casa parinteasca si ma confrunt cu urmatoarea problema: parerile in contradictoriu ale celor 2 ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune Eugenar Eugenar Buna ziua. Speta este următoarea: bunicul meu a decedat in 2008. La acel moment s-a făcut o succesiune în urma căreia au rezultat 4 moştenitori: ... (vezi toată discuția)