avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate da în judecată un notar care nu și-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate da în judecată un notar care nu și-a îndeplinit ...

Se poate da în judecată un notar care nu și-a îndeplinit sarcina, de a înregistra în registrul național notarial o revocare de testament, în anul 1995?
Testamentul a fost lăsat de un unchi nepotului său ( acesta neavând copiii și nevasta) tot în anul 1995 acesta fiind înregistrat în registrul național notarial.
Nepotul nu a fost înștiințat în niciun fel de această revocare, astfel dupa deces au fost făcute actele de moștenitor asupra bunurilor, ulterior a fost deschis un proces în care s a atacat testamentul de către un frate a defunctului prezentând la dosar o revocare a testamentului semnată de un notar, dar care nu apărea înregistrată în registrul național.
Judecătorul a anulat testamentul și dreptul de unic moștenitor nepotului. Problema este ca în timp ce nepotul a fost proprietar pe acel teren acesta l-a vândut, plus toate cheltuielile care au ținut de obținerea dreptului de moștenire. Notarul poate răspunde penal sau există șansa să plătească despăgubiri pentru faptul ca nu a operat această revocare și a produs atâtea consecințe?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:33, 12 Mai 2024
Nu. Pentru ca în 1995 nu existau Registrele Naționale Notariale și nu puteți sa îl dați în judecata acum pentru ceva ce la acel moment nu se putea îndeplini.
Iar dacă vorbim de perioada pana în noiembrie 1995, era Notariatul de Stat, nu notariat privat.
Înregistrările ulterioare în Registrele Naționale, s-au făcut de personalul Uniunii Naționale a Notarilor Publici, de când s-a înființat INFONOT (aproximativ 2011-2012)
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ma confrunt cu o problema! in anul 1995 mi s a facut ... ninaavram ninaavram Buna ziua! ma confrunt cu o problema! in anul 1995 mi s a facut testament de catre un unchi sa mi ramana bunurile lui mie dupa deces.In anul 2015 decedeaza ... (vezi toată discuția)
Testament Roxana_K Roxana_K Buna seara! Domnul X , vaduv, parinti decedati, are 1 copil (plecat din tara de peste 40 de ani, fara a mai tine legatura in tot acest timp) si-a testat ... (vezi toată discuția)
Testament netrecut in registrul electronic al testamentelor !! Gelu222 Gelu222 Testament netrecut in Registrul electronic al testamentelor Buna ziua, Un testament incheiat de un notar public,in 2010. Acum,dupa decesul testatorului,am ... (vezi toată discuția)