avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutorele mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutorele mamei

Bună ziua!.. Va rog frumos să mă ajutați cu o problema!.. Explic repede contextul : mama mea este foarte bolnavă la pat, nu aude cu niciuna din urechi, cu pampers, cu schizofrenia paranoida și ultimii doi ani nu mai vede pentru că are glaucom și cataractă la amândoi ochii .... Mama mea este pusă sub interdicție din anul2016 și are ca tutore legal sora ei, mătușa mea... Mătușa mea mă urăște tare mult și pe mine ca fiica, și pe fratele meu și pe tatăl meu (am încercat schimbarea tutorului în favoarea tatălui prin instanță și nu sa putut în anul 2017,2018)... Problema este că acum, pe mama, tutorele a internat-o într-un cămin. ÎNTREBARE :Eu pot să mă duc singura (adică fără prezenta tutorelui) să o văd pe mama la cămin???...Dacă răspunsul este da:: Am nevoie de vreun act, ceva să prezint la cămin să mă lase să o văd pe mama??? Și dacă răspunsul este nu... Ce act trebuie să fac ca să pot să o văd pe mama? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:43, 14 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur că aveți dreptul să vă vizitați mama la azil. Nu vă poate interzice nimeni să vă faceți datoria de fică.
Dar cred că ar fi bine să sunați la acel azil, și să întrebați care este programul de vizită, și cu ce acte să vă legitimați.
În general legitimarea se face cu buletinul.

N-aveți nici o treabă cu TUTORELE, el are rolul lui bine definit de a o reprezenta pe mama dvs, în relațiile cu instituțiile, deoarece ea (mama) este pusă sub ocrotirea legii (tutelă specială).
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2024
Dapix, utilizator
Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns!... Numai că mătușa mea a dat ordin la cămin ca nimeni din familie nu o puate vizita pe mama fără acordul dânsei. Eu am să sun la căminul respectiv să întreb ce m-ați sfătuit, dar nu vă imaginați ura care o are spre mine și îmi va face probleme ca eu să nu o vad! De aceea vroiam să mă asigur prima oară legal... Mulțumesc frumos! M-ați ajutat foarte mult!
Depinde de regulamentul caminului intai si de instructiunile matusii. Galucomul si cataracta sunt operabile. Poate contactati un avocat sa puteti stabili daca o puteti lua pe mama in ingrijire dv., familia apropiata. Macar sa stabiliti relatii de familie cu ea.
Bună ziua!... Înainte de toate mulțumesc frumos pentru răspuns!... Deci în concluzie din ultimo răspuns de la doamna avocat : Eu nu pot să mă duc să o văd pe mama la cămin, fără acordul tutorelui??? Vorbind legal,primul răspuns care am primit nu este valabil?... Nu știu cum să fac?
Altă întrebare importantă : De ce este pusă la întreținere de la bloc și toate chitanțele care le plătește tutorele, pe numele tutorelui... Nu ar trebui să fie pe numele mamei mele deoarece apartamentul respectiv este al lu mama și al tata, și tutorele nu are dreptul să facă acest demers... De fapt tutorele nu are voie să înstrăineze nimic din acel apartament și nici să vândă partea lu mama fără acordul tatălui meu, sau înștiințarea lu tata!... Va întreb pentru că tot ce a făcut doamna tutore și tot ce face restul, face fără știrea nimănui din familie, și când sa făcut tutore pe noi familia NIMENI nu ne-au chemat să ne prezentam la judecata și Nimic... Am aflat eu că era tutore după un an!... Mulțumesc frumos și aștept când se puate răspunsul dumneavoastră!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am primit zilele acestea decizia instantei in procesul ... Gloria M. Popescu Gloria M. Popescu Buna ziua. Am primit zilele acestea decizia instantei in procesul de curatela ptr mama mea care are alzheimer cu dementa sii este internata la un ... (vezi toată discuția)
Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)
Intrebare incheiere curatela bolnav alzheimer Ahelis Ahelis Buna ziua, Mama mea a primit acum 4 ani dreptul de curatela asupra matusii ei (sora tatalui), bolnava de Alzheimer (pusa sub interdictie). Acum 10 zile a ... (vezi toată discuția)