avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare incheiere curatela bolnav Alzheimer
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare incheiere curatela bolnav Alzheimer

Buna ziua,

Mama mea a primit acum 4 ani dreptul de curatela asupra matusii ei (sora tatalui), bolnava de Alzheimer (pusa sub interdictie).
Acum 10 zile a murit persoana in cauza, s-au efectuat toate demersurile pentru inmormantare samd.
Acum, mama mea a fost la primarie pentru a anunta decesul si, implicit, incetarea curatelei si, in afara de acte, cei de acolo i-au cerut sa justifice (cu bonuri si chitante, presupun) felul in care a cheltuit banii decedatei (pensia si un alt ajutor). Problema e ca mama habar nu avea de aspectul asta si nu a pastrat chitantele.
Intrebarea e: ce se intampla in acest caz? Suma trebuie restituita? Daca nu, fostul curator este pedepsit in vreun fel? Cum incheie curatela? M-am uitat pe lege si nu am gasit nimic edificator in acest sens.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Ahelis , utilizator 19:54, 28 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns! Într-adevăr, este tutore, greseala mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a retrage actiunea judecatoreasca pe care am depus-o marc1234 marc1234 Buna ziua, Socrul meu e bolnav de Dementa mixta(Alzheimer si dementa vasculara) ca atare il ingrijesc eu si sotia mea, noi fiind singurii apartinatori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am primit zilele acestea decizia instantei in procesul ... Gloria M. Popescu Gloria M. Popescu Buna ziua. Am primit zilele acestea decizia instantei in procesul de curatela ptr mama mea care are alzheimer cu dementa sii este internata la un ... (vezi toată discuția)