avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri europene pentru un ONG
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri europene pentru un ONG

As putea obtine fonduri europene pentru acest ONG dedicat persoanelor cu handicap? va rog dati-mi un raspuns ,am nevoie de el urgent.Si daca da care sunt demersurile pentru obtinerea acestor fonduri?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 16:12, 28 August 2012
Romania va beneficia, pană în 2013 si de fonduri europene, în vederea dezvoltării resurselor umane. Programul face parte din Fondul European Social, care reprezintă continuarea programului PHARE pentru Coeziune Economică şi Socială.
Proiectele vizează dezvoltarea capitalului uman, creşterea competitivităţii pe piaţa muncii, iar sumele pot fi folosite şi pentru traininguri necesare în vederea implementării unui stil de muncă bazat pe principiul învăţării pe toată perioada vieţii. În plus, sunt incluse şi proiectele privind integrarea pe piaţa muncii a populaţiei rome, a persoanelor cu dizabilităţi şi a tinerilor absolvenţi.

Exemplu:
În acest sens, puteti demara un proiect privind pregătirea unui număr de 100 de persoane cu handicap în meseria de -______.
Programul se adresează tinerilor cu handicap, cu varste cuprinse între 18 şi 30 de ani, toţi din ________
Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani, iar suma ce ar urma să fie finanţată de fondurile structurale se ridică la 45.000 de euro.
"Programul în care vor fi antrenaţi aproximativ 100 de cursanţi va cuprinde o parte teoretică şi una practică.

În urma acestui training, Asociaţia speră ca pentru un număr de 10 cursanţi să-şi găsească un loc de muncă.
Valoarea unui proiect, între 30.000 şi 500.000 de euro


In Programul operaţional sectorial dedicat dezvoltării resurselor umane este alocată o sumă importantă de bani dezvoltării economiei sociale. Proiecte de tipul celui de mai sus îşi pot găsi finanţarea în cadrul celei de-a şasea axe a POS DRU, respectiv Promovarea Incluziunii Sociale.

Astfel de proiecte s-au realizat cu succes în statele membre UE, cateva exemple fiind disponibile pe www.fonduri-structurale.ro.
Condiţiile financiare sunt stimulative, cofinanţarea fiind doar 2% pentru beneficiari din sectorul public, ONG, asociaţii profesionale şi asociaţii nonprofit, unităţi din sistemul de educaţie, instituţii şi organisme publice, autorităţi locale şi 30% pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperative.
Valoarea proiectelor este între 30.000 şi 500.000 euro.

Ce trebuie sa prevada proiectul?

- dezvoltarea instrumentelor şi mecanismelor necesare pentru implementarea conceptului de economie socială;

- sprijinirea dezvoltării formelor specifice economiei sociale;

- promovarea ocupabilităţii şi adaptabilităţii persoanelor slab calificate şi persoanelor supuse riscului de excluziune socială;

- integrarea în comunitate a grupurilor vulnerabile supuse riscului de excluziune socială, prin formele economiei sociale;

- creşterea gradului de conştientizare cu privire la rolul economiei sociale;

- dezvoltarea capacităţii şi sustenabilităţii unităţilor de economie socială pentru a se adresa mai bine nevoilor comunităţii;

- promovarea de parteneriate între toţi actorii implicaţi în dezvoltarea comunităţii prin activităţi de economie socială (ONG-uri, instituţii publice, mediul de afaceri, alte organizaţii).


Mai multe detalii puteti obtine si de pe site-ul www.fonduri-structurale.ro, ori consultand un specialist (cu curs de manager de proiect).
Succes!

Ne intereseaza si pe noi acest subiect, de aceea vrem sa intelegem la ce se refera " cofinantarea fiind doar 2% pentru beneficiari din unitati din sistemul de educatie" ?
Pentru simplificarea intrebarii: daca proiectul din exemplul dat mai sus ar fi facut de o unitate de invatamant special, cei 45 000 euro (finantarea de fondurile structurale) ar reprezenta 98% din valoarea intregului proiect? In cazul acesta , scoala ar trebui sa mai gaseasca/achite restul de 2% din valoarea intregului proiect?

Imi cer scuze daca nu m-am exprimat logic sau daca m-am exprimat naiv, dar sper sa intelegeti intrebarea.

Va multumesc.

Socala ar trebui sa gaseasca si sa achita 100% din valoarea intregului proiect, minus valoarea unui eventual avans din suma nerambursabila.
Apoi, cu dovada efectuarii cheltuielilor (sau a transei de cheltuieli, in functie de cum a fost esalonat), scoala/institutia va primi diferenta pana la 98% din suma cheltuita.

Deci se lucreaza in regim de decontare a cheltuielilor efectuate.


Va multumim pentru explicatia data.


O zi buna!
HoldaFinance a scris:

Socala ar trebui sa gaseasca si sa achita 100% din valoarea intregului proiect, minus valoarea unui eventual avans din suma nerambursabila.
Apoi, cu dovada efectuarii cheltuielilor (sau a transei de cheltuieli, in functie de cum a fost esalonat), scoala/institutia va primi diferenta pana la 98% din suma cheltuita.

Deci se lucreaza in regim de decontare a cheltuielilor efectuate.


De unde poate achita un ong 100% valaoarea unui proiect? poate face imprumut? exista banci care sa ofere imprumut unui ong? mai ales daca este nou infiintat?

Alte discuții în legătură

Finantare nerambursabila peraspera peraspera Parca era vorba sa se acorde pentru deschiderea de gradinite particulare?! (vezi toată discuția)
Fonduri structurale pentru microintreprinderi adinaadina adinaadina Cum se pot obtine fonduri structurale pentru microintreprinderi? Ce conditii trebuie indeplinite si cui trebuie sa ma adresez pentru a le obtine? Va ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi pentru agricultura ioneliya38 ioneliya38 buna seara,locuiesc la tara si nu am servici.detin teren agricol si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru a obtine un imprumut cu bani de la UE pentru a ... (vezi toată discuția)