avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma platitoare de TVA cumpara un imobil cu deducere ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma platitoare de TVA cumpara un imobil cu deducere de TVA

Firma platitoare de TVA cumpara un imobil cu deducere de TVA de 9%. In urmatorii ani daca imobilul se inchirieaza, chiria se factureaza cu TVA ? In timpul acesta se poate deduce TVA la achizitii de mobile, intretine?
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:44, 13 Mai 2024
da recomandat e sa se factureze cu TVA pt ca sa nu ajustati TVA de la achizitie . Se poate deduce TVA si de la cheltuieli cu acest imobil ( intretinere ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva-chirie vlasceanuanca vlasceanuanca SC A a achizitionat o caldire in anul 1998, contract de vanzare -cumparare, unde era soecificat ca pretul include si TVA, CONTABILA DIN VREMEA RESPECTIVA A ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva inchiriere mihaelatanasactb mihaelatanasactb daca o firma factureaza chirie fara tva cf codului fiscal, cum ajustez tva-ul?precizez ca nu stiu val tva-ului dedus pt imobil la cumparare si tva-ul dedus pt ... (vezi toată discuția)
Aplicarea tva-ului fara drept de deducere beebalint beebalint Buna ziua! Daca am optat pt.facturarea chiriei fara TVA, trebuie sa calculez pro-rata la final de an? (vezi toată discuția)