avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare sau ce as putea sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare sau ce as putea sa fac?

am cumparat un imobil in urma cu 10 ani care detinea si o jumatate de subsol aflat sub proprietatea vecina.subsolul figureaza in actele de proprietate de la prima vanzare,1940,pana la cadastrul facut pe numele fostului proprietar.de la prima vanzare,mai exista un contract de vanzare cumparare si doua certificate de mostenitor.la cumparare am facut intai antecontract cu descrierea sumara a proprietatii,dupa antecontract prin notariats-a efectuat cadastrul in care figureza beci sub casa,fara alte specificatii si dupa vre-o 2 luni am semnat actele de VC.acest subsol nu figureaza pe actul de VC pentru ca vecinul.care avea locuinta cumparata conform legii 112/95 a deschis proces pentru revendicare subsol pe motiv ca e sub casa lui,in perioada cand vechiul proprietar era grav bolnav iar fica acestuia(mostenitoarea)nu s-a putut ocupa de proces.in acest fel a piedut jumatatea de subsol si atunci cand am cumparat imobilul nu s-a mai putut trece in contractul de vanzare cumparare.cum as putea face sa revendic jumatatea acesta de subsol pentru ca acolo este si a fost dintotdeauna instalatia de apa si canalizare iar vecinul abuzeaza si-mi opreste apa,m-a dat in judecata sa-mi scot instalatia de acolo.va multumesc
Cel mai recent răspuns: vera58 , utilizator 20:08, 7 Februarie 2010
Problema este acea hotarare judecatoreasca obtinuta cu P.M.B....cred ca ar trebui consultat un avocat pentrua incerca, in masura situatiei de fapt si de drept sa desfiinteze acea hotarare judecatoreasca , atat Dvs. cat si fostului proprietar de la care ati cumparat, nu va este opozabila nefiind parte in proces. Pentrua gasi o posibila solutie trebuie studiat dosarul in care s-a pronuntat instanta cu privire la subsolul constructiei. De cred ca ar mai fi o speranta? Pentru ca in definitiv vecinul a obtinut o hot. judecatoreasca in contradictoriu cu P>M>B care nu avea titlu asupra acestui beci. Titlul avea cel de la care ati cumparat dvs. Instanta a gresit acordandu-i dr. de proprietate asupra unui bun care era in patrimoniul altei persoane (vanzatoarea dvs.).
Cred ca se poate face ceva..dar va trebuie bani si un aparator bun care sa gaseasca o solutie juridica apta de un rezultat pozitiv.
Scuze, va rog sa nu aveti in vedere randurile postate mai sus...am facut o confuzie introducand P>M>B. care nu a fost parte in proces.
Scuze inca o data!
Revin si va sugerez sa rugati fostii proprietari sa formuleze o actiune in revendicare asupra beciului prin compararea de titluri. Titlul dansei fiind mai vechi si avand in spate actele de care ati vorbit va avea castig de cauza.
Deci putetisa o rugati sa promoveze actiunea in numele dansei si platiti dvs.aparatorul si taxele necesare desfasurarii procesului.
Este o solutie viabila si merita incercat.
Dvs., in n ume personal nu puteti promova o astfel de actiune intrucat nu aveti calitate procesuala activa.
multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ati dat, este vorba de 4,5 mp de subsol din caramida,intrarea care era de pe proprietatea mea a zidit-o, este omul care foloseste violenta verbala ,minciuna si hartuirea pentru a ma determina sa faca tot ce vrea el chiar daca e vorba de proprietatea mea.ceea ce ma doare cel mai tare, este ca una din victimele acestei stari de lucruri este fiul meu, care are handicap grav.ati putea avea idee cam la cat s-ar ridica costurile unui asemenea proces?
Ati aratat un aspecti important in interventia de mai sus: faptul ca vecinul a zidit intarea in subsol care era pe proprietatea dvs.....A avut autorizatie de construire?
Ati formulat plangere la Primaria de sector?

In ceea ce priveste costul unui astfel de proces depinde de mai multe aspecte:
1. de valoarea bunului (beciul de 4,5 m.p.) cam 8% se timbreaza din vloarea lui;
2. onorariu expert in jur de 8-10 milioane;
3. onorariu avocat...e discutabil..cel putin 10 milioane....daca nu si mai mult...
Daca cei care introduc actiunea au venituri mai mici decat venitul minim pe economie pot beneficia de aparator din oficiu cat si de scutirea taxei de timbru...care vor fi platite din fondurile Min.Justitiei.
Dovada se face prin adeverinta de la ad-tia fin. din care sa rezulte ca nu are alte venituri decat cele din...pensie sau din ce are....

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? buni2007 buni2007 buna ziua.daca instalatia de apa si canalizare trece prin subsolul vecin,aceasta instalatie fiind facuta acum 40 de ani,dar atunci aveam titlu pentru subsol pe ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren IancuV IancuV Am cumparat o casa cu terenul aferent,insa ulterior am depistat facand masuratori cu metru al curtii mele am stabilit ca eu am mai putin teren in realitate ... (vezi toată discuția)
Proprietari sau nu? miha29ela miha29ela Locuim intr-o curte comuna, fosta casa nationalizata. Motivul discordiei intre mine si vecini este un beci, aflat atat sub partea mea de apartament cat si a ... (vezi toată discuția)