avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conform art. 56 alin. 4 Legea 53/2003 prelungirea se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conform art. 56 alin. 4 Legea 53/2003 prelungirea se face o singura ...

Conform art. 56 alin. 4 Legea 53/2003 prelungirea se face o singura data pe o perioada de 3 ani sau anual? Angajatul solicita prelungirea în fiecare an sau angajatorul prelungește Contractul de munca pana la împlinirea termenului de 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 17 Mai 2024
Se face anual.
Mulțumesc. Exista un text de lege unde scrie ca prelungirea se face anual? Angajatul solicita prelungirea în fiecare an sau angajatorul prelungește contractul de munca pana la împlinirea termenului de 3 ani?

Cornel Vasile a scris:

Se face anual.

Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2024
Alinab01, utilizator
art.56 C.mun.
...
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea ... nicdel nicdel Buna ziua, Am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea varstei de 65 de ani (actualmente sunt in varsta de 63 ani) beneficiind de perioadele de ... (vezi toată discuția)
Am primit o decizie de pensie pt limita de varsta pt un salariat. ... cata8 cata8 Am primit o decizie de pensie pt limita de varsta pt un salariat. In acest caz trebuie sa inchid contractul actual si sa deschid altul sau pot continua cu cel ... (vezi toată discuția)
Continuarea activității in baza aceluiași contract indiv de munca Doina Ionela oniga Doina Ionela oniga In situația in care un salariat /bărbat, îndeplinește vârsta de pensionare si baza unei cereri formulate cu 30 zile înainte de îndeplinirea ... (vezi toată discuția)