avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA apartament cumparat in 2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA apartament cumparat in 2008

Buna ziua la toata lumea,

Cazul meu: am cumparat, ca persoana fizica, un apartament in anul 2008. Nu am platit TVA, nici nu s-a specificat ceva in contractul respectiv. In anul de gratie 2008, dezvoltatorul presupunea aprinsele discutii despre TVA, insa a spus (verbal) ca noi (viitori cumparatori) nu platim TVA. Deci, nu s-a platit TVA din partea mea.

Mentiuni: in contractul de vanzare - cumparare, nu este specificata nici o clauza referitoare la TVA. In contractul de vanzare - cumparare, este specificat termenul de "pretul vanzarii". Apartamentul a fost cumparat de la o persoana fizica care are caracter de continuitate pentru activitati de constructii.

Intrebare: Fiscul imi poate cere TVA-ul, in mod direct? Dezvoltatorul, in cazul in care este pus in fata faptului implinit - plata TVA - poate cere TVA-ul de la mine?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 11:57, 4 Februarie 2010
in conditiile in care in contract sau in lipsa contractului trebuia sa aveti o factura in care era specificat avans sau pretul final de cumparare a apartamentului , trebuia sa fie reflectata si suma cu TVA, cand cumparati un apartament pretul convenit intre parti este cel din contract pe dvs nu va intereseaza ca este cu tva sau nu, platiti doar contravaloarea apartamentului prevazuta in contract , daca sunteti deja in proprietate si a-ti achitat pretul din contract , nu mai aveti nici o treaba ''pretul de vanzare' spune-ti ca l-ati achitat;din partea dvs nu mai exista atunci nici o obligatie ;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare apartament delia_a delia_a Buna ziua, am achizitionat acum 3 ani un apartament de la un dezvoltator, achitat integral. Acum m-a contactat dezvoltatorul insistand sa semnam la notar o ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare apartament nou ciprianr ciprianr Buna ziua Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. ... (vezi toată discuția)
Cum verific daca a platit tva sau nu? dasorin2000 dasorin2000 Am cumparat un apartament in anul 2008 fiind persoana fizica de la proprietar tot persoana fizica (cel care a construit apartamentul) si a cerut TVA (deoarece ... (vezi toată discuția)