avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara Cine trebuie să plătească impozitul pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara Cine trebuie să plătească impozitul pe salariile ...

Bună seara
Cine trebuie să plătească impozitul pe salariile celor din asociație ( pentru președinte și cei 4 membrii CEX)?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 06:18, 28 Mai 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Topicul era despre plata impozitelor si nu despre negociere

Si nu mai invocati textul art.85, atat timp cat legea nu distinge ..principiile de drept se aplica in toate domeniile, incluisv asupra legii invocate de dvs., iar contractul este legea partilor.
Asadar, presedintele presteaza o activitate in baza unui contract de mandat care cuprinde dreptuirle si obligatiile partilor. Stabilirea unei remuneratii fara incheierea unui contract ridica semne de intrebare !!!.

Ar fi cazul, sa inchidem acest topic , intrucat se indeparteaza de la subiectul initial .
Cornel Vasile a scris:

Topicul era despre plata impozitelor si nu despre negociere

Exact, despre asta am scris, ca impozitul nu are ce cauta pe listele de plata lunare. Asta e subiectul, am presupus ca e repartizat pe lista de cheltuieli lunare, din moment ce utilizatorul ce a deschis subiectul il pomeneste , nu scrie de salariu.

Si nu mai invocati textul art.85, atat timp cat legea nu distinge ..principiile de drept se aplica in toate domeniile, incluisv asupra legii invocate de dvs., iar contractul este legea partilor.

In legea 196/2018 e scris la art. 85 ca repartitia salariilor si indemnizatiilor se face pe CPI, despre impozit, drept cheltuiala separata, nu scrie. Salariul /ibdemnizatia se plateste conform unui contract negociat. Principiul de drept se aplica desigur, nu putem presupune ca e salariu net/brut, daca nu stim ce scrie in cpntractul de mandat.

Asadar, presedintele presteaza o activitate in baza unui contract de mandat care cuprinde dreptuirle si obligatiile partilor. Stabilirea unei remuneratii fara incheierea unui contract ridica semne de intrebare !!!.

Da, nu v-am contrazis pe tema asta, nu stiu ce contract are.

Ar fi cazul, sa inchidem acest topic , intrucat se indeparteaza de la subiectul initial .

Puteti si asta, oricum informatiile despre subiect nu sunt foarte clare..
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2024
latka, utilizator
Bună ziua
Mulțumesc mult pentru lămuriri! Am văzut procesul verbal în care și- au votat salariile si într-adevăr scria ca sunt salariile nete! Insa au votat toți cei prezenți, adică 9 din bloc și 3 de la vile. Vilele nu plătesc membrii CEX. Așa a decis președintele care este administratorul care a propus salariile, în ședința în care a demisionat ca administrator pentru a fi președinte mai târziu!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrebarea este simplă și suficient de clară :

Cine trebuie să plătească impozitul pe salariile celor din asociație ( pentru președinte și cei 4 membrii CEX)?

Răspunsul nu poate fi decât la fel de simplu : proprietarii !

Și asta indiferent dacă cel care datorează impozitul către stat este asociația sau cel care primește indemnizația ( reiese din contractul de mandat), iar pe listele de plată va figura indemnizația brută ( indemnizației netă + sumele datorate către stat ) cu explicațiile necesare în anexa listelor de plată.

Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
robert1958, utilizator

~ final discuție ~