avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscriere carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscriere carnet de munca

In carnetul de munca, la incetare cim conf...la data,se inscrie ultima zi lucrata?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:34, 5 Februarie 2010
adelaida_07 a scris:

In carnetul de munca nu se trece ultima zi lucrata ci se trece data incetarii CIM. Asfel, data de incetare nu poate fi o zi in care s-a prestat activitate, avand in vedere faptul ca in acesta zi CIM este incetat.
Asfel daca are un CIM pe durata determinata pana la data de 30.06.2009, aceasta data se trece ca fiind data incetarii dar este o in care nu se presteaza activitate, ultima zi lucrata fiind 29.06.

30.06.2009 fiind data pana la care s-a inchiat c.i.m. rezulta ca ultima zi de munca este 29.06.2009... inscrierea in carnetul de munca a incetarii c.i.m. se face in data de 30.06.2009 data de la care nu se mai presteaza activitate !
Daca c.i.m. este incheiat pe durata determinata, atunci data incetarii nu poate fi alta decat data la care expira perioada pentru care a fot incheiat acel c.i.m. - art.56 lit.j C.mun.
Nu doar ITM considera data incetarii CIM ca zi in care nu s-a prestat activitate si pe cale de consecinta nu se acorda salariu,la fel si AJOFM considera asa, la acordarea somajului, prima zi de somaj este data incetarii CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal valentinaanghel valentinaanghel Pentru un CIM perioada determinata (01.03.2012-30.06.2012) suspendat in luna iunie sunt corecte urmatoarele inregistrari in revisal: 01.06-30.06.2012 ... (vezi toată discuția)
Grad 3 - urgent eujad eujad am un salariat care a adus de la comisia de expertiza decizia de invaliditate grad 3. Acesta nu mai doreste sa lucreze cu 4 ore /zi. Ce tb sa fac: 1. Sa imi ... (vezi toată discuția)
Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)