avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua. Am si eu o problema la care am nevoie urgenta de un raspuns. Pe data de 14 ianuarie am fost anuntata ca de maine sa nu mai vin la servici pentru ca nu mai este nevoie de serviciile mele in cadrul unitatii in care imi desfasuram activitatea. Nu mi s-a acordat dreptul la preaviz, nu am fost anuntata in scris ci doar sunata sa vin sa imi semnez demisia. Cum am refuzat ei vor sa ma treaca absenta nemotivata pe toata perioada si sa imi incheie cm cu litera i. Va rog sfatiti-ma ce e de facut in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 16:20, 4 Februarie 2010
Dvs. trebuie sa va prezentati in continuare la servici, nu semnati nici o demisie , lasati angajatorul sa va concedieze cu art. 61 a) pe motive de absente nemotivate, trebuie sa indeplineasca o procedura destul de complexa, spuneti angajatorului ca litera i nu mai exista in Codul Muncii(Legea nr.53/2003)
am vrut sa ma prezint la servici dar am fost trimisa acasa. nu stiu cum sa mai procedez . eram decisa sa las lucrurile sa decurga normal dar sunt constransa sa vin sa imi semnez demisia si cu acest lucru nu sunt de acord.
Nu mai trebuie sa semnati nimic! (nici demisie si nici alte documente...)
Daca nu este indeplinita procedura legala pentru concediere si daca actul in sine (desfacerea contractului de munca) nu respecta legea, puteti contesta in instanta si castigati.
am fost sfatuita sa ii reclam la itm,voi ce parere aveti??
aveti probe pentru sustinerea afirmatiilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dupa incetarea concediului de crestere a copilului kardia kardia Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea probl.La anu in luna august mi se termina concediul de crestere a copilului si trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Concediere ilegala sammy44 sammy44 Mi s-a comunicat cand m-am prezentat la servici , sa nu mai vin intrucat sunt data afara. Mi s-a cerut demisia si am refuzat. Nu mi s-a mai permis sa vin la ... (vezi toată discuția)
Absenta salariat ade31 ade31 Buna ziua, Ce pot face, legal, cu un salariat aflat in concediu pentru accident de munca, care in luna mai a plecat in Spania fara sa anunte pe nimeni? (si ... (vezi toată discuția)