Vă rog să-mi daţi un sfat în următorea problemă: un amic a primit o somaţie de plată de la un mandatar (srl) al unei compani care a preluat creanţa lui de la o bancă comercială. Prin ce modalitate poate să conteste sau să răspundă acestui înscris. Fac precizarea că în antetul somaţiei firma (srl) nu a specificat decât un oficiu poştal, o căsuţă poştală şi un nr de telefon. Vă mulţumesc!
În numele amicului în cauză am contactat telefonic firma recuperatoare. Am solicitat adresa lor în ideea de a mă prezenta pentru a mă edifica asupra datelor, sumelor în discuţie, prezentării situaţiei financiare şi eventual discuţiilor pe marginea problemei. Au refuzat să-mi comunice adresa şi mi-au spus să mă adresez şi să-mi exprim poziţia în scris folosind căsuţa poştală comunicată. Mi se pare dubios să-şi ascundă adresa sediului. Mai precizez că anterior acestei somaţii nu am primit notificări nici de la banca creditoare, nici de la recuperator.
este bine sa mergi la banca unde ai contractat creditul si sa primesti lamuriri, despre situatia in care te afli.Este posibil sa fii atras intr-o capcana de firme fantoma!
Buna ziua!Sfatul meu nu este oficial,nu sunt de profesie,dar pot sa-ti spun dintr--o experienta asemanatoare ca cel mai bine este sa negociezi cu ei ,altfel iti vor
face probleme mult timp de acum incolo.
De anul acesta ,bancile sustinute si de o lege a guvernului au drepul sa execute
oricum(prin recuperatori) si orice.
Voi face demersuri şi la bancă, dar dacă au cesionat într-adevăr creanţa (şi cred că da, pentru că nu a mai primit nimic de la ei), nu-mi vor mai furniza nicio informaţie în plus. Firma care a cumpărat creanţa apare pe net, este de ,,afară", iar cea mandatată să recupereze îmi pare dubioasă (economic vorbind).:(
Perioada prescriptie
marysimo
In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)