avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

suntem o familie care nu putem avea copii. sotul vrea sa recunoasca copilul unei fete de 17 ani,.copil care de fapt nu este al lui. mama de 17 ani renunta la copil in favoarea sotului meu.ce trebuie sa fac sa il infiem cat mai repede??? poate fi acuzat de corupere minora daca caeasta nu depune nici plangere , ca de fapt ei nu au avut relatii. el declara asa ca sa putem adopta acel copil.peste ani daca ne gaseste si vrea copilul innapoi si ii face testul adn sotului ni l mai poate lua???
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:39, 5 Februarie 2010
Buna ziua !
Nu inteleg, de ce vreti sa va complicati atat, traind o viata cu frica ca ati fost demascati in vreun fel, in loc sa demarati procedura legala a adoptiei in conformitate cu legea Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei !?:O:-/
Inainte de a sesiza instanta judecatoreasca cu privire la deschiderea procedurii adoptiei, directia generala de asistenta sociala si protectia copilului de la domiciliul copilului efectueaza demersuri pentru plasamentul acestuia in familia extinsa sau substitutiva.
Adoptia nu poate fi incuviintata de catre instanta judecatoreasca decat dupa ce copilul a fost incredintat pentru o perioada de 90 de zile persoanei sau familiei care doreste sa-l adopte, astfel incat instanta sa poata aprecia, in mod rational, asupra relatiilor de familie care s-ar stabili daca adoptia ar fi incuviintata.
Nu credeti ca este mai simplu si mai bine asa ? Cat despre partea de legalitate, nici nu are rost sa mai discutam.
Puteti angaja un avocat si in acest sens.
Cu stima!
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie crausanda crausanda Dorim sa infiem un copil. Care este procedura, care sunt actele necesare si daca sunt anumite conditii pentru a putea adopta un copil? (vezi toată discuția)
Adoptie BUSUIOCILUS BUSUIOCILUS vreau sa stiu daca o pot infia pe nepoata mea de la fata care sta la mine de cand s-a nascut, in certificat la tata e linie,fiica mea este casatorita si are cu ... (vezi toată discuția)
Copii in plasament cst_rose cst_rose ce conditii trebuie sa indeplineasca o familie pentru a lua un copil in plasament? (vezi toată discuția)