avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

Buna dimineata,

Revenim la subiectul pus in discutie in ziua de 1 februarie 2010,ora 18.
Ne cereati ordinea deceselor.Vi le comunicam acum:
- I primul sot al bunicii(bunica vine,cu partea ei de avere,in averea sotului,cu care are un copil (fratele cel mare,de mama,al tatalui meu);
-II al doilea sot al bunicii(fara avere)
-III bunica ( lasa,ca urmasi,copilul din prima casatorie si inca trei copii,din a doua casatorie)
-IV. moare fratele tatalui,la varsta de 60 de ani (1990),lasand in urma un copil si sotia supravietuitoare-cu scrisoare de interventie,in procesul,pe rol , de succesiune;
-V. 1993 - Are loc decesul fratelui cel mare al tatalui meu.La,sa in urma sotia si copiii.Ei au locuit in casa parinteasca,de unde plecasera,prin casatorie, si ceilalti tre frati ai defunctului.Se incearca inlaturarea celor trei de la impartirea averii,pe motiv ca pamantul si casa au fost folosite,ani,de-a randul,de fratele cel mare al tatalui meu,impreuna cu familia lui.
In procesul de succesiune ,sotia supravietuitoare a fratelui cel mare,pretinde ca ,impreuna cu copiii ei,este singura mostenitoare a averii,lasata de sotul ei si parintii acestuia.Ea apare "in calitate de reclamant pentru fond - dezmembraminte ale dreptului de proprietate - UZUFRUCT !"
Mentionam ca ,pana in prezent,nu s-a dezbatut nici o succesiune,dupa defunctii mentionati,mai sus, iar tatal meu apare,in proces,cu scrisoare de interventie,in care isi exprima dorinta de a beneficia de dreptul sau la mostenire,dupa mama.
Va rugam, prin urmare,sa ne raspundeti,in limitele legii , daca tatal meu are sanse favorabile,in acest proces, de obtinere a cotei din averea ,ce i se cuvine,de pe urma mamei sale.
De asemenea,ce sanse de castig are sotia supravietuitoare a fratelui cel mare,care a venit in casa sotului ,(fara nici o avere!),pretinzand ca este singura
mostenitoare a averii,ca reclamant pentru FOND - UZUFRUCT - ?
Multe multumiri pentru efortul pe care-l depuneti,pentru a ne clarifica problemele care ne framanta!
Va dorim o zi cat se poate de buna! Cu respect, Petru si Rodica Leah




-
-IV
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:21, 5 Februarie 2010
pare destul de complicat, intrucat nu s-au dezbatut succesiunile in ordinea derularii deceselor. Din cele citite, exista ca mostenitori descendenti si sotiile supravietuitoare, astfel incat nu vor intra si alte clase de mostenitori. sa le luam pe rand:
1. Bunica mosteneste, alaturi de copiii ei si ai sotilor, pe cei doi soti predecedati;
2.Pe bunica o mostenesc cei patru copii rezultati din ambele casatorii;
3. Pe fratele tatalui dvs. si unul din cei patru copii ai bunicii il mostenesc copiii acestuia si sotia supravetuitoare, inlaturand frate, matusi, etc. asupra cotei care i se cuvine lui prin lege, de la bunica si pe care ar fi cules-o daca ar mai fi fost in viata la data dezbaterii mostenirii. Nu are nici o importanta cu ce a venit sotia lui, pentru a putea mosteni, nu trebuie sa dovedesti ca ai contribuit si tu la cresterea averii defunctului!!:stunned:
4. Inlaturarea celorlalti mostenitori asupra casei parintesti e posibila, intrucat va fi mai dificil sa se dovedeasca acceptarea mostenirii in termen, atat timp cat acolo locuieste doar unul dintre urmasi, caruia ii profita din plin aceasta situatie.
Dar, desigur, avocatul dvs. are acces la date suplimentare precum si la actele pe care va sustineti cererea, astfel incat el va poate explica mult mai bine ce se poate face si ce nu, dupa atatia ani si generatii in care succesorii nu au facut ceea ce era absolut necesar , adica dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , As dori sa va consult intr-o problema,legata de succesiune. A decedat tatal. Acesta a primit,printr-un contract de vanzare-cumparare , ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)